Govor Vučića o Kosovu trajaće najmanje dva sata: Pripremao ga zajedno sa 30 saradnika

Autor  Maj 27, 2019

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas će poslanicima Narodne skupštine predstaviti detaljan izvještaj o dosadašnjim pregovorima o rješavanju problema s Kosovom.

Međutim, kako izvještavaju srpski mediji, na sjednici neće biti predstavljen detaljan plan srpske strane koji će biti ponuđen Prištini, piše Blic pozivajući se na neimenovane izvore.

Izvor lista navodi da detalji plana s kojim predsjednik Vučić namjerava izaći pred Prištinu i međunarodnu zajednicu neće biti saopšteni da ne bi bila ugrožena pregovaračka pozicija Srbije.


Mediji danas pišu i da će Vučić na današnjoj posebnoj sjednici govoriti najmanje dva sata, kao i da će se, osim Kosova, dotaći i drugih tema. Vučić je govor, kako se dalje piše, pripremao zajedno sa 30 saradnika, a takođe su spremljeni i odgovori na eventualna pitanja poslanika.
Posebnoj sjednici prisustvovaće i predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministri te direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marko Đurić, objavila je Srpskainfo.com.

Predsjednica Skupštine Maja Gojković rekla je da očekuje da će debata biti sadržajna i da će trajati dugo, a da će poslije Vučićevog izlaganja svi šefovi poslaničkih grupa i poslanici imati priliku komentarisati izvještaj i iznijeti svoje stavove.

Šef poslaničke grupe vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović najavio je da će predložiti da se vrijeme za raspravu udvostruči. Nakon debate, poslanici će se izjasniti o izvještaju o pregovorima između Beograda i Prištine od 2013. do maja 2019. godine.

Poslanici dijela opozicije koji bojkotiraju rad parlamenta najavili su da neće doći na sjednicu na kojoj je jedina tačka dnevnog reda izvještaj o Kosovu.

Atrakcija