Dramatično svjedočenje Srbina o "ratnom stanju" u Zubinom Potoku Istaknuto

Autor  Maj 28, 2019

Radenko Milovanović iz Zubinog Potoka, povrijeđen tokom jutrošnje akcije "kosovske policije" u tom mjestu, kaže da su pripadnici jedinica ROSU pucali na njih, upadali u kuće i maltretirali žene i djecu, piše sputniknews.com

- Јurili su me i pucali na mene, skočio sam sa tri-četiri metra i povrijedio nogu, on je došao do mene i nastavio da puca na mene. Bili su maskirani, imali su fantomke i bili su pod punom ratnom opremom - rekao je Milovanović, koji je zajedno sa povrijeđenim Bobanom Јanićijevićem zbrinut u Kliničko-bolničkom centru Kosovska Mitrovica.

- Јednostavno, ratno stanje... Sve su uništili. Mi smo goluruki bili, niko na njih nije pucao, kako smo se povlačili i postavljali prepreke da ne mogu da prođu, oni su sve rušili i palili. Ulazili su u kuće, maltretirali žene i djecu - ispričao je Milovanović.

On je dodao da su pripadnici ROSU tukli sve koji nisu mogli da pobjegnu, a sedam lica je odvedeno.

- Došli su sa magistralnog puta do kuća i krenuli da pucaju. On je došao mene da ubije - rekao je Milovanović.

Milovanović je prilikom napada jedinica ROSU zadobio zatvorene povrede desne potkoljenice, a Јanićijević otvorene povrede lijeve potkoljenice.

Načelnik Ortopedije Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica Dragiša Milović rekao je da su dva pacijenta zadobila povrede donjih ekstremiteta, da su hirurški i ortopedski obrađeni i trenutno su van životne opasnosti.

- Očekujemo da tokom dana uradimo još neke preglede i analize, ali za sada njihovo zdravstveno stanje je zadovoljavajuće - rekao je Milović.

Povrijeđene je obišao predsjednik Srpske liste Goran Rakić, koji je izjavio da pokušavaju da saznaju gdje se nalazi sedmoro građana Zubinog potoka koji su brutalno pretučeni i odvedeni u nepoznatom pravcu, piše sputniknews.com

Atrakcija