Vučićev ministar za inovacije Nenad Popović: Putin neće dopustiti sprečavanje Beograda da zaštiti Srbe

Autor  Maj 28, 2019

Ministar u Vladi Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović rekao je da je uvjeren da srpski prijatelji, prije svega Rusija i njen predsjednik Vladimir Putin, nikada neće dopustiti da bilo ko vojno spriječi opravdanu odlučnost Srbije da u slučaju napada na Srbe na Kosmetu kao država svojim snagama zaštiti svoj narod, javila je Srna.

Popović je naglasio da srpske snage bezbjednosti u slučaju pokušaja progona Srba na sjeveru Kosova moraju odmah da reaguju kako bi zaštitile srpski narod, "i to moraju znati svi oni koji podržavaju i štite ove separatiste i ćute na njihovo nasilje".

- Nasilje i mržnja koje prema Srbima na Kosovu pokazuju kriminalne i separatističke vlasti u Prištini, a koji su došli do vrhunca upadom njihovih takozvanih specijalnih snaga na sjever Kosova, još jednom su potvrdili da samo čvrsta i oštra politika prema tim banditima može da zaustavi novi progon našeg naroda - naveo je Popović u saopštenju.

Prema njegovim riječima, nakon hapšenja Srba i upotrebe vatrenog oružja protiv golorukog naroda, kao i nezakonitog privođenja i prebijanja državljanina Rusije, jasno je da su kosovski Albanci u ovoj akciji bili samo puko sredstvo svojih zapadnih zaštitnika da se ponize i Srbija i Rusija.

- Mi moramo čvrsto i dosljedno da branimo naš narod, našu državu, naš Ustav, međunarodno pravo i Rezoluciju 1244, na svakom mestu i u svakom trenutku, i da jasno poručimo tim nasilnicima iz Prištine da Kosovo nikada neće biti država, bez obzira na sve nasilje i prijetnje - istakao je Popović.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su pripadnici specijalnih snaga Prištine danas na Kosmetu uhapsili 28 osoba, od kojih 20 Srba.

Atrakcija