Svalili krivicu na migrante: Ko u Lici krade ovce - Migranti ne kradu po 10 janjaca odjednom

Autor  Maj 31, 2019

Noćas je iz štale u selu Lipovo Polje u Kosinjskoj dolini u Lici nepoznati počinitelj ukrao 10 janjaca, vlasništvo 68-godišnjaka iz Lipova Polja. Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Zadnjih su dana učestale informacije o krađama janjaca diljem Like. Pri tome vlasnici ukradene stoke počesto niti ne reagiraju kada im nestane jedno janje, što se najčešće i događa, piše Novi list.

Noćas je iz štale u selu Lipovo Polje u Kosinjskoj dolini nepoznati počinitelj ukrao 10 janjaca, vlasništvo 68-godišnjaka iz Lipova Polja. Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nestanak jednog janjca vlasnici stada uglavnom pripisuju predatorima, pri čemu su vukovi i sve brojniji čagljevi na vrhu hranidbenog lanca.

Na širem području Plitvičkih jezera, Vrhovina i planine Ljubovo nestanci janjaca često se vežu s rutama migranata i njihovim povremenim provalama u nenastanjene kuće.

Pri tome je teško za povjerovati da će migrantska sirotinja ukrasti stado janjaca, kao što je zadnji slučaj u Kosinju, delicije dostatne za prehranu 150 ljudi.

Atrakcija