(video/foto) Roncalli cirkus: Holgramski cirkus novog doba bez životinja

Autor  Jun 02, 2019

Roncalli cirkus prvi je takav na svijetu koji je životinje zamijenio čarobnim holografskim projekcijama

Počinje glazba, svjetla trepere, a u sredini ringa pojavljuje se slon i pozdravlja publiku velikim naklonom. Nekom čarolijom nestaje, a četiri konja preuzimaju ring i u galopu kruže pozornicom dok njihove grive svjetlucaju pod svjetlima reflektora. Dobrodošli u cirkus novog doba – mjesto gdje se životinje ne podvrgavaju mučenjima, zato što ih – nema, piše Novi list.

Circus Roncalli prvi je cirkus na svijetu koji je životinje zamijenio očaravajućim holografskim projekcijama i time ovu vrstu zabave uveo u novo doba.

Austrijski cirkus s dugotrajnom tradicijom postojanja među prvima je već početkom 90- ih izbacio divlje životinje iz svog programa, a zadržali su samo pripitomljene konje. Nedavno su, osviješteni problemom mučenja i iživljavanja nad životinjama u cirkusu, u potpunosti prestali koristiti životinje za potrebe showa te se okrenuli točkama s akrobatima, klaunovima i umjetnicima na trapezu.

Ne želeći izgubiti magiju tradicionalnog cirkusa, odlučili su se na inovativno rješenje i svojim točkama dodali holografsku "pratnju": od projekcija prekrasnih slonova koji surlama pozdravljaju publiku ili pak zlatne ribice koja pliva arenom, pa sve do letećih balona i holografskih klauna, ovo su atrakcije koje oživljavaju magiju cirkusa u svom punom sjaju, i to bez mučnih žrtava zlostavljanih životinja.

"Ovo je budućnost cirkusa- točke u kojima svi mogu uživati bez tretiranja inteligentnih i osjetljivih bića kao objekata zabave", izjavio je Jan Creamer, predsjednik organizacije Animal Defenders International.

Pogledajte kako izgleda cirkus novog doba koji slavi ljepotu životinja i posjetitelje ostavlja bez daha.

05circustheaterroncalli3

04duygubuga

03circustheaterroncalli4

06

03raul_jimenez_rull

02circustheaterroncalli2

Atrakcija