Svjedočenje djevojčice koju je obljubio bivši ministar u vladi RS Istaknuto

Autor  Jun 07, 2019

Dodirivao me po cijelom tijelu kada smo bili sami i govorio kako nikome ne smijem pričati o onome šta se događa, jer je to naša mala tajna, izjavila je 11-ogodišnja djevojčica žrtva seksualnog nasilja za koje je osumnjičen bivši ministar Vlade RS Nenad Suzić.

Prema izjavi djevojčice, sve se dešavalo u porodičnoj kući osumnjičenog, a seksualno zlostavljanje je trajalo određeni vremenski period, piše Srpskainfo.com

Izvor iz istrage otkrio je juče da je porodica žrtve u teškoj zdravstvenoj i materijalnoj situaciji.

– Kada zamislite da ne može biti gore, onda se dogodi ovakav slučaj. Upravo to je sa porodicom jedanaestogodišnje devojčice. Jedini koji se drži za sada jeste otac djevojčice. U budućem krivičnom postupku kaznu treba izreći što strožu, upravo zbog teške situacije u kojoj se nalazi porodica, ali i žrtva, koju je iskoristio osumnjičeni – objasnio je izvor iz istrage.

Dodaje kako je djevojčica nakon iskaza smještena u prihvatnu stanicu CSR Banjaluka.

Hapšenje


Kako je portal Srpskainfo i najavio, policija je uhapsila bivšeg ministra prosvjete i kulture u Vladi RS zbog sumnje da je seksualno zlostavljao 11-ogodišnju djevojčicu.

Nakon što je pred više stručnjaka ispričala šta se događalo u porodičnoj kući osumnjičenog, nadležni su potvrdili da djevojčica govori istinu, nakon čega je Suzić i uhapšen.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i policije tek dan nakon hapšenja osumnjičenog saopšteno je da je zbog krivičnog djela obljube nad djetetom mlađim od 15 godina uhapšen osumnjičeni N.S.

– Nakon saslušanja tužilac će donijeti odluku o eventualnom zahtjevu za jednomjesečnim pritvorom – saopštili su iz banjalučkog tužilaštva.

Minimalno 8 godina robije


Suziću je na teret stavljen jedan od najtežih oblika krivičnog djela obljube nad djetetom mlađim od 15 godina za koje se izriče minimalna kazna od 8 godina robije.
Izvor Srpskainfo iz istrage objasnio je da je novi slučaj seksualnog zlostavljanja otkriven nakon intervencije škole koju pohađa devojčica.

– Prema prvim informacijama, bivši ministar je osumnjičen da je seksualno zlostavljao jedanaestogodišnju devojčicu – objasnio je naš izvor iz istrage.

Iako su ovakvi slučajevi jako osjetljivi za istragu, izvor navodi da je izjava djevojčice istinita, te da nema sumnje u njenu vjerodostojnost.

Teška situacija u porodici


Dodaje kako je osumnjičeni iskorištavao tešku situaciju u kojoj se nalazi porodica nesrećne djevojčice.

– Osumnjičeni je, skriven od očiju drugih, dodirivao djevojčicu po raznim dijelovima tijela i govorio joj kako to ne smije pričati nikome, jer će to ostati njihova mala tajna – navodi izvor otkrivajući šokantne detalje koji su navedeni u prijavi o seksualnom zlostavljanju djevojčice.

Uhapšeni Nenad Suzić je bio ministar prosvjete u Vladi RS u periodu od 1998. do 2001, a trenutno je profesor na banjalučkom Filozofskom fakultetu.

Učiteljsku školu završio je u Prijedoru 1969, a Filozofski faklultet u Zagrebu 1976, gdje je i magistrirao 1989, sa radom na temi o moralnom vaspitanju.

Član je Srpske akademije obrazovanja (SAO) i Ruske akademije socijalnih i pedagoških nauka.

Izvor: Srpskainfo.com

Atrakcija

  1. Najnovije

Kalendar

« August 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31