Marko Perković Thompson optužuje Pupovca za širenje mržnje!!!

Autor  Jun 12, 2019

To je isti onaj Marko Perković Thompson koji je svojevremeno opjevao Maksove mesare u pjesmi koja slavi klanje Srba

Menadžmentu Marka Perkovića Thompsona nije najbolje sjeo istup saborskog zastupnika SDSS-a Milorada Pupovca koji je, komentirajući za N1 napad na Srbe na Braču spomenuo Thompsonovu pjesmu "Bojna Čavoglave". Dobro je poznato da Thompson izvođenje te pjesme započinje izvikivanjem ustaškog pozdrava "Za dom spremni", piše Novi list.

- Predsjednik SDSS-a, stranke koju je osnovao ratni zločinac Goran Hadžić, stranke koja je za naslovnicu svoga tjednika stavljala sliku kako srpom kolju Thompsona, Milorad Pupovac, gostovao je u N1 Newsroomu i komentirao incident na otoku Braču u Supetru.

Ni manje ni više, ustvrdio je kako je Thompson i njegova pjesma iz Domovinskog rata "Bojna Čavoglave" najveći krivac što se je taj incident u Supetru dogodio. Također je ustvrdio kako se domoljubno pjevanje uvijek završi s aktima nasilja.

Zločinac vam osnovao stranku


Mi mu poručujemo: Prestanite sijati mržnju i govoriti laži kao i izluđivati u prvom redu svoj vlastiti narod, prestanite poticati svoj manjinski narod u Republici Hrvatskoj na mržnju prema Hrvatima, našoj kulturi, vjeri i običajima jer vjerujemo da je i njima dosta patnje i laži od takvog četnikovanja i manipuliranja.

Prestanite s kaznenim djelima kao što ste to radili pozivajući naslovnicom u vašem tjedniku na klanje Thompsona. Takvih promicatelja mržnje je bilo krajem osamdesetih i početkom devedesetih, a sjetite se samo vašeg prethodnika, zločinca koji vam je osnovao stranku i shvatit će te kako takva mržnja nikome pa ni vašem narodu ništa dobro ne donosi, osim naravno pojedincima koji se bave etno biznisom kao što si ti Milorade, stoji u statusu na Thompsonovoj Facebook stranici, potpuisanoj s 'Menadžment Marka Perkovića Thompsona', piše Novi list.

Podsjetimo na ovom mjestu na Indexovo otkriće da je upravo Thompson svojevremeno opjevao ustaške logore Jasenovac i Staru Gradišku te slavio klanje Srba, u pjesmi koja ide doslovno ovako:

Jasenovac i Gradiška stara


"Jasenovac i Gradiška Stara, to je kuća Maksovih mesara
Kroz Imotski kamioni žure, voze crnce Francetića Jure
U Čapljini klaonica bila, puno Srba Neretva nosila

Oj, Neretvo, teci niza stranu, nosi Srbe plavome Jadranu
Ko je moga zamisliti lani, da će Božić slavit partizani
Ko je reka, jeba li ga ćaća, da se Crna Legija ne vraća

Gospe sinjska, ako si u stanju, uzmi Stipu, a vrati nam Franju
Oj, Račane, jeba ti pas mater, i onome tko je glasa za te
Sjajna zvijezdo iznad Metkovića, pozdravi nam Antu Pavelića"

Thompsonovu vokalnu izvedbu spomenute pjesme možete poslušati OVDJE.

Pupovac: Ako je Stanimirović zločinac, od danas i mene smatrajte ratnim zločincem
Inače, Milorad Pupovac danas se za saborskom govornicom osvrnuo na posljednje slučajeve nasilja nad pripadnicima srpske nacionalnosti.

- Drugi dan nakon Bljeska sam prvi put otišao u Jasenovac. Sve što sam završio od škola završio sam u Hrvatskoj i u nijednoj od tih škola nije me nitko učio da ikoga mrzim. Nisam čuo nijednu lekciju da bi ijedna etnička grupa trebala biti predmet mržnje. Ni tada ni danas ne živim s trunkom mržnje, ali živim u zemlji mržnje i nasilja.

Živimo u zemlji u kojoj je ukor pred otkaz dobio nastavnik, predsjednik Mense, zato što je na Facebooku napisao nešto o čemu svi trebamo razmišljati... Što je to što naši osmaši slušaju kad odu u Vukovar? Slušaju, npr., da jedan od zastupnika, kojega nikad nitko nije osudio... netko tamo, držeći predavanja učenicima, govori da je Vojislav Stanimirović ratni zločinac.

Ako je on, od danas i mene smatrajte ratnim zločincem. Ja sam ratni zločinac, pozivam DORH da čuje što sam rekao. Bit ću u klubu zločinaca koji se bore protiv mržnje... Čudimo se što djeca svojim porukama mržnje prema svojim kolegama druge etničke pripadnosti, posežu za nasiljem. Ne krivim njih, nisu oni krivi, krivi smo mi, kazao je u Saboru Milorad Pupovac, prenosi N1.

Nakon njega govorio je Hrvoje Zekanović iz HRAST-a.

"Hrvatska nije zemlja mržnje. Jedini koji širi mržnju u Hrvatskoj je on - Milorad Pupovac. Neka jasno i glasno kaže da je Vojislav tanimirović bio okupatorski gradonačelnik u Vukovaru", kazao je nakon Pupovca Hrvoje Zekanović.

Atrakcija