Merkel nije priznala da ima panične napade: "Sigurna sam da će ta reakcija proći kao što se i pojavila" Istaknuto

Autor  Jun 29, 2019

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas na marginama skupa G20 u Osaki da se osjeća dobro, dva dana poslije objavljennog snimka na kome se vidjelo da ju je obuzela drhtavica, što je u javnosti izazvalo nagađanja o njenom zdravlju.

"Sigurna sam da će ta reakcija proći kao što se i pojavila", rekla je Merkel novinarima u Osaki, prenosi Onasa.

Na pitanje može li da objasniti zašto se tresla i da li je s tim u vezi konsultovala ljekare, Merkel (64) je rekla da, iako može razumjeti takva pitanja, nema "ništa posebno da prijavi - osim da se osjeća dobro".

U četvrtak se, samo nekoliko sati prije odlaska na skup G20 u Japan, vidjelo da se Merkel trese na jednoj ceremoniji u Berlinu, u službenoj rezidenciji predsjednika Frank-Valtera Štajnmajera tokom prijema ministrice pravosuđa Kristine Lambreht.

Drhtavica je potrajala skoro dva minuta, a Merkel je za to vrijeme držale prekrštene šake.

Drhtavica je obuzela njemačku kancelarku i nekoliko dana ranije, dok je stajala uz novog ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog tokom njegove posjete Berlinu.

Merkel je kasnije tvrdila kako je to posljedica toga što nije pila dovoljno vode i da je stajala na vrućini.

Njemačka štampa objavila je juče, citirajući vladine izvore, da su se kancelarka drugi put tresla iz "psiholoških" razloga" jer je novi drhtavicu izazvalo "sjećanje na incident od prethodne sedmice".

"Može se reći da se proces javio iz psiholoških razloga", prenijeli su njemački mediji objašnjenje iz krugova bliskih kancelarki Merkel.

Atrakcija

  1. Najnovije

Kalendar

« Novembar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30