(video) 20 koraka koji mijenjaju istoriju: Trump postao prvi američki predsjednik koji je ušao u Sjevernu Koreju Istaknuto

Autor  Jun 30, 2019

Američki predsjednik Donald Trump doputovao je u Demilitariziranu zonu između dviju Koreja na sastanak sa sjevernokorejskim čelnikom Kim Jong Unom.

Donald Trump i Kim Jong Un sastali su se u pograničnom selu Panmundžom.

Stigle su fotografije koje pokazuju da su se Donald Trump i Kim Jong-un susrelie i rukovali. Prelaskom u pogranično selo Panmundžom, gdje se održao kratki sastanak, Trump je postao prvi američki predsjednik koji je kročio na tlo Sjeverne Koreje.

"Prešao sam granicu između dviju Koreja, ušao sam u Sjevernu. To mi je velika čast, napravili smo veliki napredak i započeli jedno prijateljstvo. Ja i Kim smo se susreli, cijenimo se i volimo još od prvog dana i to je jako važno. Kad sam postao predsjednik SAD-a, između naših zemalja bio je sukob. Sad je to bolje, velika mi je čast, ovo je povijesni trenutak", rekao je američki predsjednik.

U Trumpovoj pratnji je i njegova kćer Ivanka sa suprugom Jaredom Kushnerom, javljaju strani mediji.

Kim je u posljednji trenutak prihvatio poziv američkog predsjednika da se sastane s njim u DMZ-u, u vrijeme dok je približavanje dviju zemalja u zastoju zbog spora oko sjevernokorejskog nuklearnog programa.

Trump je s južnokorejskim predsjednikom Moon Jae-inom prethodno posjetio stražarsko mjesto na najsjevernijem dijelu južnokorejske strane DMZ-a, koje gleda na Sjevernu Koreju, gdje će razgovarati s američkim i južnokorejskim vojnicima, prenosi Večernji.hr.


Atrakcija

  1. Najnovije

Kalendar

« Oktobar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31