Turistkinja gledala ubistvo u Splitu: Čistila sam krv sa sinovih ruku i kćerkinih nogu i ruku

Autor  Jul 03, 2019

Vidjeli smo sve što se dogodilo. Kad je ubojica otrčao, moja djeca, stara 17 i 18 godina, pomogla su ubodenom muškarcu dok je hitna pomoć još bila na putu, napisala je Linda Kviteln.

Redakciji Novog lista javila se žena iz Švedske, koja tvrdi da su ona, njezin prijatelj i dvoje njezine djece bili očevici ubojstva u Splitu. Policija je, tvrdi, s njima razgovarala, ali nije uzela njihova imena, niti ih kasnije pozivala, iako se sve, ističe, dogodilo pred njihovim očima.

- Moje ime je Linda Kvilten i živim u Švedskoj. Prošle srijede, dvoje moje djece, moj prijatelj i ja posjetili smo Split. Odsjeli smo u apartmanu na adresi Kruševića Gumno 15. Oko osam navečer krenuli smo na večeru i iz naše ulice skrenuli u Sinjsku ulicu, gdje smo vidjeli dva muškarca kako se svađaju. Baš kad smo prošli pored njih, jedan od te dvojice potegnuo je veliki nož na drugoga. Vidjeli smo sve što se dogodilo. Kad je ubojica otrčao, moja djeca, stara 17 i 18 godina, pomogla su ubodenom muškarcu dok je hitna pomoć još bila na putu, napisala je Linda Kviteln.

Bojala se, kaže, da će se ubojica vratiti, ali stigao je tim hitne pomoći i policija.

- Razgovarali smo s policajcima kad su stigli, ali nisu uzeli niti naša imena, niti brojeve telefona, iako smo ključni svjedoci i iako smo sve vidjeli vlastitim očima. Mladi policajac činio se nezainteresiranim za sve što smo imali reći. Nakon što sam očistila krv sa sinovih ruku i kćerkinih nogu i ruku, u čemu nam je pomogao ljubazan gospodin koji se pojavio s mokrim ručnikom, otišli smo s lica mjesta. Kad smo stigli u Švedsku, jedan čovjek iz Srbije s kojim radim pomogao mi je da nađem članak o tome ubojstvu.

Tad sam vidjela i fotografiju ubojice pa sam pomislila da će policija možda trebati svjedoke, zbog čega vas kontaktiram, napisala je Švedska turistkinja u mailu koji je poslala redakciji Novog lista.

Atrakcija