Muž o ženi koja je svekrvu izbola vilama Istaknuto

Autor  Jul 03, 2019

Rekla mi je da odmah dođem, jer je Kristina moju majku izbola vilama! Kad sam stigao, majku su medicinski radnici okrenuli, a nož joj je virio iz leđa. To je bio strašan prizor, jedno oko joj je skoro izbila, a po tijelu i vratu ju je ubola 10 puta.

Ovim riječima stravičan zločin koji se dogodio u dvorištu porodične kuće u selu Poljanice kod Bečeja, prepričao je Zoltan Varga, sin ubijene Iboje Varge (59) i suprug Kristine Kulčar (31) koja je u šestom mjesecu trudnoće uhapšena zbog ubistva. Kako kaže, da se u njegovoj kući desilo nešto strašno, obavijestila ga je prijateljica njegove majke dok je bio na poslu.

– Rekla mi je da odmah dođem, jer je Kristina moju majku izbola vilama! Sa šefom sam se uputio ka kući, a u jednom trenutku nas je obišlo vozilo Hitne pomoći – prepričava strahotu Zoltan i nastavlja:

– Na igralištu, koje se nalazi nedaleko od naše kuće, zatekao sam Kristinu sa našim sinovima, koji imaju dvije i četiri godine. Upitao sam je šta je uradila. Samo se nasmijala i rekla: “Ubila sam tvoju mamu.” Uzeo sam djecu i rekao joj da ne vrijedi da bježi. Tada je došla policija i stavila joj lisice – ispričao je Zoltan za Kurir.

Vidno potresen kaže da je u dvorištu njihove porodične kuće zatekao mrtvu majku.


– Ugledao sam strašan prizor. Majku su medicinski radnici okrenuli, a nož joj je virio iz leđa. Komšinica mi je rekla da je vidjela ubistvo, ali da nije smjela da priđe Kristini. Ispričala je da je Kristina prvo gurnula mamu. Kad je ona pala, Kristina je zgazila njene ruke i počela da je ubada vilama. Jedno oko joj je skoro izbila, a po tijelu i vratu ju je ubola 10 puta – zaprepašćen je Varga.
Nesrećni čovjek kaže da prije zločina ništa nije ukazivalo da će se desiti horor.

– Prije nego što ću otići na posao, njih dvije su lijepo pričale. Uz kafu su se složile da ne treba da kuvaju, jer je dosta hrane ostalo od nedjeljnog ručka. Poslije sam čuo da su se posvađale zbog ručka – rekao je on i dodao da je njegova žena imala psihičke tegobe.

– Tri puta je ležala na neuropsihijatriji u Novom Sadu, a liječila se i u Specijalnih bolnici za psihijatrijske bolesti “Sveti Vračevi” u Novom Kneževcu. Tamo je boravila šest mjeseci. Kad su iz bolnice prošlog januara tražili da potpišem da je puste, odbio sam, rekavši da neću da za nju odgovaram jer je više puta bila agresivna. Međutim, njeni roditelji su dali saglasnost da izađe iz bolnice – kazao je Zoltan.

Otac uhapšene: “Moja kćerka nije luda”
Zoltan Varga kaže da je Kristina neko vrijeme živjela kod roditelja u Njemačkoj.

– Moj tast mi je tada poručio: “Nemoj moju kćerku da teraš da pije lijekove. Ona nije luda.” I evo šta je sad napravila. Njega sam obavijestio telefonom šta je Kristina uradila. Inače, ona ima kćerku iz prethodnog braka, ali ona živi sa babom i djedom – rekao je Zoltan.

Atrakcija