Bosanac u Splitu upecao ajkulu: Nakon smjene u pizzeriji otišao na splitsku plažu, bacio udicu i uhvatio ajkulu Istaknuto

Autor  Jul 05, 2019

Dok ne dobijemo službenu potvrdu od stručnjaka s Instituta za ribarstvo o kojoj se vrsti ajkule radi, napisat ćemo samo da bi u pitanju mogao biti kostelj ili pena, a oni su bezopasni

Mladi par iz Bosne i Hercegovije, Banje Luke, oboje sezonski radnici u Splitu, sinoć su iza radne smjene u jednoj splitskoj pizzeriji, otišli u ribolov na Trstenik.


To im je omiljeni ritual svake noći, a kako javlja momak iz Banje Luke, koji ne želi da mu se objavljuje ime, oko četiri sata ujutro doživjeli su šok kad im je štap odvuklo "nešto veliko".

- Bili smo na Trsteniku, ispod onoga beach bara podno hotela Radisson, tamo kraj bova. Dubina nekih pet, šest metara i vrlo blizu same plaže kad smo ulovili nešto za što sam u početku mislio da je ugor. Potom smo ga izvukli na plažu i ustanovili da je ajkula. Imao je nekih 35 do 40 centimetara...Nije nam bilo svejedno, udario nas je adrenalin, pa smo ga samo slikali i odmah potom vratili u more, ispričao je Banjolučanin, a piše Slobodna Dalmacija.

Ribolovom se bavi od malih nogu, ali nikada ranije, kaže, nije vidio ajkulu.

- Kako sam iz Banje Luke, pecao sam u Vrbasu pastrve, a na splitskim sam plažama znao uloviti samo koju srdelu, komarču ili neku divljač, ali nikada morskog pasa, priča ovaj sezonac.

- Dok ne dobijemo službenu potvrdu od stručnjaka s Instituta za ribarstvo o kojoj se vrsti ajkule radi, napisat ćemo samo da bi u pitanju mogao biti kostelj ili pena, a oni su bezopasni. Možda je stoga prava šteta da ga mladi kuhar iz Banja Luke nije okrenuo na gradele. Navodno su jako ukusni i nisu zaštićena vrsta, piše Slobodna Dalmacija.

image

Atrakcija

  1. Najnovije

Kalendar

« Novembar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30