Ko je ko među uhapšenim u akciji Tebra: Tereti ih se i za napade na Dinamove čelnike? Istaknuto

Autor  Jul 06, 2019

Još uvijek nije poznato tko se konkretno sumnjiči za paleže automobile Krešimira Antolića, bivšeg policajca i aktualnog Dinamovog direktora sigurnosti te planiranje napada na bivšeg predsjednika uprave tog kluba Igora Kodžomana

U opsežnoj zajedničkoj policijskoj akciji hrvatske i bosanskohercegovačke policije ‘Tebra’ dosad je uhićeno 16 osumnjičenika, među kojima su policiji otprije poznate osoba osumnjičene za krijumčarenje droge dok se pojedine uhićenike neslužbeno povezuje i s napadima na Dinamove čelnike.

Još uvijek nije poznato tko se konkretno sumnjiči za paleže automobile Krešimira Antolića, bivšeg policajca i aktualnog Dinamovog direktora sigurnosti te planiranje napada na bivšeg predsjednika uprave tog kluba Igora Kodžomana.

Među najzvučnijim uhićenicima je, javlja Jutarnji list, jedan od najdugovječnijih “dečki s Knežije”, 58-godišnji Đorđe Đoko Vuletić. Radi se o bivšem policajcu koji je na onu stranu zakona prešao 1993. godine. Preživio je i suđenje za “zločinačku” u dvorani remetinečkog zatvora, višestruka pritvaranja i spektakularna uhićenja. Posljednje veliko Vuletićevo uhićenje bilo je kad su ga, kao i Gorana Vidovića, uhvatili u akciji “Šok 3” 23. prosinca 2010. godine zbog napada na novinara Jutarnjeg lista Dušana Miljuša i vlasnika Industrogradnje Josipa Galinca. U pripremi tog napada bio je logističar koji je pratio kretanje žrtava te je bio neposredno blizu mjesta napada. Vuletić je izdržao šestomjesečni pritvor i iz zatvora izišao bez optužnice.

Posljednjih godina se u kriminalnim i policijskim kuloarima Vuletića, ali i Gorana Vidovića, Tomislava Sablju i Josipa Nikića dovodilo u kontekst dilanja marihuane i kokaina, a neki od njih su znani ne samo kao dileri, već i kao konzumenti droge.

Uhićen je i 42-godišnji Tomislav Sabljo, koji je u suradnji s kriminalnim miljeom iz Crne Gore švercao marihuanu i kokain. Korpulentan je i fizički jak, na ruci ima istetovirane lisice i ne skriva da je “žestoki dečko”.

Goran Vidović, 38-godišnji bivši kick-boksač sljedeći je na listi uhićenih, a poznat je po tome što je također bio “dignut” u akciji “Šok 3”. S njime su, piše Jutarnji list, “specijalci” doslovce pomeli pod u kafiću Meandar na Knežiji, koji je jedno vrijeme i vodio. Vidović, koji je bio također osumnjičen za premlaćivanje novinara Jutarnjeg lista, proveo je u pritvoru šest mjeseci, a nakon izlaska na slobodu i on je bio dio nove knežijske ekipe koja se bavila krijumčarenjem droge.

Josip Nikić 37-godišnji je sin bivšeg šefa policije u Bjelovaru, a najpoznatiji je zbog toga što se u listopadu 2012. godine u stanu na Jaruščici predozirala 20-godišnja Zagrepčanka T. D. Djevojci je, naime, pozlilo na tulumu u Nikićevu stanu, na kojem je među ostalima bila i njegova supruga, starleta Matea Hohnjec sa sestrom Stefany Hohnjec.

Josip Devčić poznatiji je redar s Trešnjevke, a Siniša Žalac evidentiran je zbog razbojstava. Jedan od uhićenih je i odvjetnik Tomislava Sablje i Josipa Nikića, piše Jutarnji.

Atrakcija

  1. Najnovije

Kalendar

« Novembar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30