Hrvatska četvrta najskuplja destinacija na svijetu Istaknuto

Autor  Jul 24, 2019

Tiražni britanski list Daily Mail objavio je istraživanje o cijenama popularnih svjetskih destinacija za ljetovanje koja posjećuju Britanci, a na listi se našla i Hrvatska.

Istraživanje je provela M&S Bank, a uz Pulu je obuhvatila bugarski Sani Bič, Algarve u Portugalu, Antaliju u Turskoj, grčki Zakintos, Dordonj u Francuskoj, Lanzarote u Španiji, Dubai (UAE), američki Orlando i kanadski Toronto, prenosi Index.hr

Ali za razliku od prošlogodišnjeg istraživanja objavljenog u Daily Mailu, Hrvatska se ove godine nalazi među najskupljim destinacijama.

Prošle godine u istom je istraživanju Pula bila najjeftinija od pet evropskih gradova koji su se nalazili na ljestvici, ali ove godine stvari su se značajno promijenile.

Sve su evropske destinacije pojeftinile, osim Hrvatske. Portugalski Algarve je tako pojeftinio više od 20 odsto, bugarski Sani Bič više od 17 odsto, grčki Zakintos više od 13 odsto, francuski Dordonje više od 11 odsto, španski Lanzarote više od 7 odsto.

Pula je jedina evropska destinacija na listi koja je poskupjela. Poskupljenje koje je izračunala M&S Bank iznosi 0,7 odsto. To Pulu čini trećom najskupljom destinacijom prema listi koju će vjerovatno pročitati stotine hiljada Britanaca.

"Hrvatska je nedavno porasla u popularnosti, što bi moglo objasniti zašto su cijene 0,7 odsto više nego prošle godine, što ju čini četvrtom najskupljom destinacijom", piše Daily Mail.

Najjeftinija destinacija prema istraživanju M&S Bank je Sani Bič u Bugarskoj. Slijede Algarve u Portugalu, Antalija u Turskoj, Zakintos u Grčkoj, Dordonj u Francuskoj i Lanzarote u Španiji.

Od Pule su skuplji samo Dubai, američki Orlando i kanadski Toronto.

Atrakcija

  1. Najnovije

Kalendar

« Decembar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31