''Gdje god ode Kolinda, daje demantije...'' Istaknuto

Autor  Jul 31, 2019

Bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić komentarišući izjavu predsjednice Kolinda Grabar-Kitarović da je "BiH zemlja kojom je zavladao militantni islam" istakao da ona "gdje god ode kasnije daje demantije za ono što se prenese".


"Pa, šta da vam kažem. Predsjednica, gdje god ode, kasnije daje demantije za ono što se prenese. Ode u Švicarsku pa daje demantije... Treba, ipak, misliti kad daje izjave, da je to utemeljeno i da iza takve izjave stoji. Međutim, ova demantiranja ne vode ničemu. Ruši se ugled šefa države koji malo-malo demantira ono što je rekao", kazao je ekskluzivno za "Avaz" bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić.

Podsjećamo, Kolinda Grabar-Kitarović je u posjeti Izraelu kazala da je Bosna i Hercegovina nestabilna zemlja pod kontrolom militantnog islama.

Mesić smatra da BiH ima svojih problema, kao i svaka druga normalna država.

"Jedan dio tih problema je naslijeđen, jer Dejtonski sporazum nije formirao državu u pravom smislu da bude funkcionalna. Jedan dio ne priznaje BiH, odnosno jedan dio političara, i to smeta. Jasno je da se Dejton mora dograditi u tom smislu da država profunkcionira do kraja kao svaka država", kaže Mesić.

Bivši predsjednik Hrvatske je komentarisao činjenicu da Grabar-Kitarović daje demantije skoro 24 sata nakon skandaloznih izjava, Mesić je kazao da je činjenica da ona uvijek daje demantije.

"Činjenica je da, koliko ja pratim, ona uvijek daje demantije. Ipak, na neke neistine ne daje demantije, primjerice otišla je u Češku i u Rumuniju pa je tamo sa predsjednicima tih država razgovarala i tvrdila da smo mi bili iza 'željezne zavjese'. To nema nikakve veze, jer Hrvatska, dok je bila u Jugoslaviji, nikad nije bila iza "željezne zavjese", a s jugoslavenskim pasošem moglo se putovati kud si htio", pojašnjava Mesić.

Ističe da se ovdje, očigledno, radi o predizbornoj kampanji, koja je davno počela.

"Koliko ja pratim njen angažman, predsjednica je u kampanji otkad je došla na funkciju. Obilazila je sve županije i onda, uz veliku pompu, dolazi počasna garda, muzika, folklorne grupe, svira se himna, a opravdanje je bilo da ona želi čuti šta narod misli. E, sad je sve to završila, a ne znamo koji je njen zaključak, odnosno šta narod misli. Očito je sve to u cilju predizborne kampanje, koja predugo traje", zaključuje Mesić.


Atrakcija

 

 

  1. Najnovije

Kalendar

« Decembar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31