Zvao je Čović? Kolinda se opet posula pepelom, Komšić u par sati i jest i nije politički predstavnik Hrvata u BiH Istaknuto

Autor  Avg 02, 2019

Nakon što su danas mediji prenijeli izjavu predsjednice Hrvatske koju je predsjednik HDZ BiH dočekao, vjerovatno, u čudu i sa bolom, desio se obrat.

Naime, ona je danas rekla nešto što nimalo ne može odgovarati HDZ BiH: da je Željko Komšić politički predstavnik Hrvata.

Evo te izjave:
Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u intervjuu za Hrvatski radio izjavila da je Hrvatska Bosni i Hercegovini prijateljska zemlja, a da hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić mora shvatiti da je "ne samo etnički, nego i politički predstavnik hrvatskoga naroda u toj zemlji".

"Nedostatak političke vizije, rezultata u radu, ekonomskih, socijalnih i drugih programa ne možete vječito zamijeniti agresivnom retorikom i izmišljanjem nekog nepostojećeg neprijatelja. Komšić mora shvatiti da je ne samo etnički, nego i politički predstavnih hrvatskoga naroda", izjavila je hrvatska predsjednica.

Ipak, uslijedio je obrat.
Nakon što je Željku Komšića priznala kao "političkog predstavnika hrvatskoga naroda", iz njenog ureda stiglo je pojašnjenje koje prenosimo u cijelini.

Par sati kasnije, Željko Komšić opet nije politički predstavnik Hrvata

Iz Ureda predsjednice Republike Hrvatske pojasnili su u petak izjavu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović o hrvatskom članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću, koju je dala u intervjuu za Hrvatski radio.

"Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda nije samo etnički, nego i politički predstavnik Hrvata Bosne i Hercegovine u duhu Ustava, te zbog toga mora biti izabran većinskom voljom upravo hrvatskog naroda.

Gospodin Komšić nije izabran većinskom voljom hrvatskog naroda u BiH i personifikacija je preglasavanja Hrvata. Od njega se ne može očekivati zalaganje za jednakopravnost Hrvata kojima je nametnut, a očito ni bilo kakav napor na tragu poboljšanja međudržavnih odnosa", stoji u pojašnjenju Ureda predsjednice RH poslanom Hini.

E sad, ako Komšić nije izabran voljom hrvatskog naroda, zašto mu je predsjednica Hrvatske poručila da treba biti politički predstavnik Hrvata u BiH. Teško je povjerovati u neopreznost hrvtske predsjednice. Prije će biti da "iskri" na relaciji sa Čovićem.

Atrakcija

  1. Najnovije

Kalendar

« Decembar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31