Kolinda zamalo zapucala: Došlo mi je da uzmem pušku i odem na bojište, ali sam bila u Ministarstvu na dužnosti Istaknuto

Autor  Avg 04, 2019

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na kninskoj tvrđavi istaknula je kako je ponosna na poginulog vojnika Josipa Briškog i dvojicu ranjenih vojnika.

Prisjetila se razgovora s vojnicima tijekom posjete Afganistanu kada ih je pitala zašto su ovdje, a najbolji odgovor je bio odgovor hrvatskog branitelja čije je ime zaboravila i koji je rekao: recite ljudima da se domovina brani dok su neprijatelj i opasnosti daleko. Ja sam iskusio da kada neprijatelj dođe na kućna vrata je prekrasno.

Zamolila je i tog vojnika da joj se javi, te ustvrdila da je Hrvatska bila u NATO-u 1991. ne bi se dogodio ni Vukovar ni rat, prenosi N1 Hrvatska.

Dalje je istaknula da se Hrvatska brani u Afganistanu i da ako Afganistan padne možemo očekivati sedam milijuna ljudi koji će krenuti prema Europi.

Prisjetila se i dana VRA Oluje riječima kako joj je došlo da uzme pušku i ode na bojište, ali je bila svjesna da ima dužnost u Ministarstvu vanjskih poslova.

Atrakcija