I to je USA: Svezali crnca uz konje: Američki policajci na konjima vodili svezanog crnca Istaknuto

Autor  Avg 06, 2019

Kao iz filmova o Divljem Zapadu, u Galvstonu, u Teksasu, se u subotu dogodio incident kada su dva policajca na konjima vodili kroz grad jednog Afroamerikanca vezanog konopcem.

Na društvenim mrežama objavljene su dvije fotografije policajaca na konjima koji vode muškarca vezanog konopcem kroz grad.

Pošto nisu imali patrolno vozilo, policajci su zakačili konopac za lisice i poveli sa sobom četrdesettrogodišnjeg Afroamerikanca, prenosi Kurir.

Ovo je izazvalo revolt, naročito među Afroamerikancima na društvenim mrežama koji su naveli da ih ta scena podsjeća na period ropstva iz 19. vijeka.

Uslijedilo je izvinjenje šefa lokalne policije Hejla koji je naveo da je to privođenje predstavljalo "nepotrebno sramoćenje".

"Vjerujem da su naši policajci loše prosudili u ovom slučaju i da su mogli da sačekaju drugu jedinicu sa automobilom", naveo je on u saopštenju i dodao da policajci nisu imali lošu nameru.

Privedeni muškarac je kasnije oslobođen uz kauciju. Inače, njegova rođaka je na Fejsbuku napisla da je riječ o beskućniku koji pati od mentalnih bolesti.

"Zamislite da lutate ulicama tražeći svog voljenog člana porodice koji je otišao od kuće, da provodite doručak, ručak ili večeru u skloništima za beskućnike, nadajući se da će se vaš otac pojaviti. Da, to prolaze njegovo dvoje djece, a onda, na Fejsbuku iskrsne fotografija kako vašeg voljenog ali bolesnog oca vode vezanog kanapom policajci na konjima", napisala je ona.

Atrakcija