Od više ljubavnika tražila da joj ubiju muža kako bi prodala stado od 250 ovaca Istaknuto

Autor  Avg 07, 2019

Ustavni sud BiH odbio je žalbu Zore Trninić (40) iz Drvara kojom se žalila na presudu po kojoj je osuđena na 10 godina, a njen ljubavnik Miladin Bosnić na 14 godina zatvora zbog ubistva njenog supruga Perice Trninića (40) iz Drvara.

Zanimljivo je da se u obrazloženju presude navodi da se ona i drugim ljubavnicima žalila na ponašanje supruga i da je tražila pogodnu osobu da ubije njenog supruga.

Prema presudi Bosnić je osuđen zbog toga što je 30. avgusta 2015. godine iz lovačke puške sačmarice u naselju Trninića brijeg na surov način likvidirao Zorinog supruga Pericu dok je sjekao drva, piše Srpskainfo. Beživotno tijelo Trninića sa više sačmi u glavi i vratu pronađeno je u šumi Ataševac kod Drvara.

Tokom istrage je utvrđeno da su ljubavnici skovali paklen plan kako bi se riješili Perice i dokopali njegove stoke, koju su planirali da prodaju i tako dođu do para. Sve je trebalo da izgleda kao zločin po nepoznatom izvršiocu.

Trninić je kobnog dana otišao u šumu da nasječe drva za domaćinstvo. Bosnić, koji je bio u ljubavnoj vezi sa njegovom suprugom, znao je za to.

 

Istragom je utvrđeno da se ubica do šume dovezao automobilom, a potom je pola sata pješačio kroz šumu da bi došao do mjesta zločina. Došunjao se do pogodnog mjesta za ubistvo i kada je vidio da Trninić ne obraća pažnju, prišao mu i iz neposredne blizine pucao iz lovačke puške u potiljak. Nakon toga je pobjegao.

Od zadobijenih povreda je preminuo na licu mjesta, a policija je ubrzo otkrila ko stoji iza cijelog slučaja i uhapsila ljubavnika.

Trninićeva se pravila da ništa ne zna, čak je sa djecom išla i navodno tražila surpuga kada nije došao kući.

Njegovo tijelo nađeno je drugi dan nakon ubistva.


Komšije Trninića nakon ubistva bili su šoku jer su za Pericu imali samo riječi hvale.


– Bio je dobar čovjek i domaćin. Stalno je radio oko poljoprivrede i imao je veliko stado od oko 250 ovaca. On, supruga i djeca živjeli su od toga – kazala je tada komšinica koja nije željela da joj objavimo ime.

U Odluci Ustavnog suda BiH navodi da je tokom dokaznog postupka dokazano da je Trninićeva bila u ljubavnoj vezi sa Bosnićem i da ga je podstakla da ubije njenog supruga Pericu, jer je isti bio smetnja njihovoj vezi.

Tokom postupka sud je saslušao svjedoke koji su iskazivali šta su znali o odnosu Trninićevu i njenog muža, a određeni svjedoci su svjedočili i o svojoj vezi sa njom.

Osim toga analiziran je i njen telefonom gdje se moglo vidjeti da je na dan kad je ubijen njen suprug bila u komunikaciji sa Bosnićem.

Ona mu je kobnog dana slala paruke „Eno ga kod štale, sam je“, „Ići će u šume“; te „Ne vidim više štalu, ako hoćeš dođi kod štale, tu je najlakše“.

Da je podstakla Bosnića na ubistvo ne proizlazi samo iz njegovog svjedočenja, već i iz iskaza drugih svjedoka sa kojima je bila u ljubavnoj vezi i koma se žalila na ponašanje muža.

Zbog toga je sud zaključio da je tražala pogodnu osobu koja bi je „riješila“ suprugu.

 

Koristoljublje


Kao jedan od motiva ubistva spominjalo se i koristoljublje.

Ona je nakon sahrane supruga ubrzo prodala stado od 250 ovaca, a dobijeni novac je namjeravala da podijeli sa Bosnićem. Ubica se krio skoro 30 dana, ali je razotkriven i uhapšen. Kasnije je on priznao brutalno ubistvo komšije.

Policija je nakon toga u mjestu Podovi kod Drvara pretresla Bosnićevu kuću, gdje je pronašla i oduzela dvije automatske i jednu poluautomatsku pušku, ručnu bombu i municiju, zbog čega je, pored ubistva, osuđen i za nedozvoljeno držanje oružja.


Atrakcija

  1. Najnovije

Kalendar

« Decembar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31