Zbog snimka u kojem baca bebu u krevetac medicinska sestra dobila otkaz Istaknuto

Autor  Avg 17, 2019

Medicinskoj sestri Đurđiji A. iz Centra za zaštitu odojčadi, djece i omladine u Zvečanskoj ulici, koja posao nije obavljala u skladu sa propisima, u petak je zvanično uručeno rješenje o raskidu radnog odnosa, potvrđeno je za Politiku u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, prenosi Tanjug.

Polovinom jula na internetu se pojavio snimak na kojem se vidi kako Đurđija A. jedno od djece baca u krevetac, a potom mobilnim telefonom slika druge mališane.

Neposredno prije nego što je za list potvrđeno da je njoj uručen otkaz, u centru u Zvečanskoj je održan i prošireni kolegijum ove ustanove kojem je, osim direktora ustanove Zorana Milačića i više rukovodilaca, prisustvovao i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević.

– Sastali smo se kako bismo sagledali sve aspekte onoga što se nedavno dešavalo i koje su posljedice toga. Sam disciplinski postupak je urađen prema propisima. Čekali smo da cijeli postupak stigne do kraja, pa da se tek onda sastanemo. Jedino što je, da bismo ispoštovali sve ove procedure, sve ovo moralo da traje nekoliko nedjelja. Poslije svega, ovo pokazuje da će svi koji krše pravila biti sankcionisani u skladu sa zakonom – kazao je Đorđević poslije sastanka.

On je dodao i da kad je riječ o ljudima koji u ovoj ustanovi posvećeno rade dan i noć, oni treba da znaju da imaju njegovu podršku i da će uvijek da stane iza njih.

– Jer oni se bave poslom za koji je potrebna ljubav koju novac ne može da plati – naveo je ministar.

Rukovodioci u centru istakli su da su i oni u okviru svog programskog tima jednoglasno ocijenili da je Đurđija A. neadekvatno reagovala.

Đorđević i zaposleni u centru saglasili su se i u tome da je ovakvo postupanje jednog od zaposlenih ipak izolovan slučaj i da nije prava slika ustanove koja se decenijama brine o dobrobiti mladih, navodi Politika.

Atrakcija