U Big Brotheru joj rekli da ima rak: Kako je nastao "efekt Jade Goody" (video)

Autor  Avg 23, 2019

Nisam imala pojma da snimaju razgovor. To jednostavno nije bilo u redu. Osjećala sam se užasno usamljeno jer sam bila posljednja koja je saznala dijagnozu i samo sam htjela da me netko zagrli, rekla je

Svi koji se prijavljuju u reality show 'Big Brother', zadnje što očekuju je da će im netko tamo priopćiti da boluju od raka. Upravo to se dogodilo Jade Goody, jednu od prvih poznatih reality zvijezda u Velikoj Britaniji. Ona je 2009. preminula od raka vrata maternice, a šokantnu vijest da je bolesna saznala je drugi dan sudjelovanja u indijskoj verziji 'Big Brothera'.

Vijest su joj priopćili u ispovjedaonici, a snimka na kojoj telefonski saznaje da boluje od smrtonosne bolesti, puštena je u toj epizodi showa. Deset godina nakon njezine smrti izašao je dokumentarac 'Jade: The Reality Star Who Changed Britain', u kojem se nalazi i taj video, a Britanci su šokirani činjenicom da je sve snimljeno i emitirano na televiziji. Jade je kasnije priznala kako nije znala da se trenutak u kojem saznaje da je bolesna snima te da će ga vidjeti cijela Indija, prenosi Dnevnik.ba

- Nisam imala pojma da snimaju razgovor. To jednostavno nije bilo u redu. Osjećala sam se užasno usamljeno jer sam bila posljednja koja je saznala dijagnozu i samo sam htjela da me netko zagrli - rekla je.

Jade se odlučila na sudjelovanje u indijskom Big Brotheru nakon što su je optužili da je imala rasističke komentare prema reality kolegici, Indijki Shilpe Shetty. Ipak, kada je saznala da je bolesna, vratila se kući. Budući da joj je bolest otkrivena prekasno, rak se proširio na debelo crijevo, jetru i reproduktivne organe, a nisu joj pomogli ni kemoterapije i zračenja. Stoga je Jade do smrti nastavila snimati realityje kako bi financijski osigurala dvojicu sinova, 15-godišnjeg Bobbyja i 14-godišnjeg Freddieja.

Nakon što je preminula u 27. godini o njezinim sinovima nastavio se brinuti otac Jeff Brazier. S obzirom na to da je Jade svoju priču o bolesti nastavila javno dijeliti, ljudi su je cijenili i pružali joj podršku. Također, njezina teška priča potaknula je Državni zavod za zdravstvo na reviziju nacionalnog programa o obveznim ginekološkim pregledima.

Inače, Jade nije bila omiljena za vrijeme sudjelovanja u reality showu. Ogovarala je sustanare, često se opijala i skidala, a nakon što su je gledatelji svojim glasovima eliminirali iz showa, bila je proglašena 'najomraženijom ženom u Britaniji'. Otkako se slučaj proširio, medicinske statistike zabilježile su porast preventivnih ginekoloških pregleda. Tako je cijeli fenomen dobio i ime po njoj - efekt Jade Goody.

Atrakcija