Nuklearnom na uragan: Trump je stvarno predložio bombardiranje uragana nuklearnim bombama? Istaknuto

Autor  Avg 26, 2019

 Predsjednik Donald Trump je predložio da se uragane gađa nuklearnim bombama prije nego što dođu do Sjedinjenih Država, piše američki informativni portal Axios.

Kako navodi portal, a prenosi većina europskih i američkih medija, Trump je na sastanku o uraganima upitao bi li bilo moguće da se njihovo oko gađa atomskom bombom kako se ne bi do kraja formirali iznad oceana, prenosi Index.hr

Po riječima anonimnog izvora na kojeg se poziva Axios, sudionici su zbunjeni izlazili sa sastanka. Portal ne navodi kada se sastanak održao.

Zamisao Donalda Trumpa nije nova, dodaje ipak Axios. Prvi put ju je u 1950-im iznio znanstvenik koji je radio za američku vladu za mandata Dwighta Eisenhowera.

Poslije se ona redovito pojavljivala, premda se znanstvenici slažu da to ne bi djelovalo.

Bijela kuća nije htjela komentirati pisanje Axiosa.

"Htjeti zaustaviti uragane nije ništa loše", istaknuo je visoki dužnosnik američke administracije koji je htio ostati anoniman, ne potvrdivši je li predsjednik dao izjave koje navodi Axios.

Sjedinjene Države redovito stradavaju od uragana. G. 2017. uragan Harvey je bio najrazorniji koji je u zadnjih 12 godina zahvatio američki teritorij.

Nakon toga je američku Istočnu obalu pogodio niz katastrofalnih oluja u kojima su poginule tisuće ljudi i pričinjena šteta koja se procjenjuje na stotine milijarda dolara.

Atrakcija