Seksom do slobode: Američki policajci uhapsili djevojku, pa spavali sa njom u policijskom autu Istaknuto

Autor  Avg 31, 2019

Dva bivša policajca iz Nju Jorka izbjegla su zatvor premda su priznali da su imali seksualne odnose s 18-godišnjakinjom koju su priveli zbog posjedovanja marihuane, javlja BBC.

Osuđeni su na pet godina uslovno, ali izbjegli zatvorsku kaznu.

Eddie Martins i Richard Hall uhapsili su djevojku zbog posjedovanja marihuane te su s njom imali seksualne odnose u stražnjem dijelu policijskog kombija u zamjenu da je puste na slobodu, prenosi Index.

Osuđeni su na pet godina uslovne kazne, ali su izbjegli služenje zatvora u roku od jedne do tri godine, koliko su tražili tužioci. Bivši policajci su prvo bili optuženi za silovanje, no te optužbe su odbačene.

Ovog četvrtka bivši policijski službenici priznali su krivicu za nedozvoljeno ponašanje tokom radnog vremena i druge optužbe za koje ih se teretilo vezano uz ovaj događaj.

U julu 2017. godine policajci su djevojku zaustavili dok je vozila automobil u kojem su se nalazili i njeni prijatelji. U autu su pronašli marihuanu te su je uhapsili. Potom su se dogovorili da će imati seksualne odnose u zamjenu za njeno puštanje, a hapšenje nisu prijavili.

Optužbe za silovanje su odbačene

Nakon toga djevojka je otišla u bolnicu na pregled, a testovi su pokazali prisutnost DNK-a oba policajaca na njenom tijelu. No optužbe za silovanje su odbačene zbog nedostatka dokaza.

ADvokat djevojke Michael N. David izjavio je kako je "potpuna nepravda" što su policajci izbjegli zatvorsku kaznu.

Nakon ovog događaja ispravljena je zakonska rupa prema kojoj su policajci mogli imati seksualne odnose s osobama koje su pritvorene ako su oni bili dobrovoljni. No to se nije moglo retroaktivno primijeniti na Martinsa i Halla koji su 2017. godine dali ostavke u policiji.

Atrakcija