(video) Poslije 5. septembra, bit će 6, 7... Istaknuto

Autor  Sep 03, 2019

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je danas u Sarajevu da nikada neće promijeniti stav u vezi NATO puta i da se moraju poštivati Ustav, zakoni, te provesti ranije odluke i strategije, jasvlja Fena.

- Nadam se da će konačno doći do ušiju nekih političara u BiH, a što mi stalno ponavljamo, da slanje Godišnjeg nacionalnog programa (ANP) ne znači članstvo u NATO-u. Dok ne budemo svi u BiH spremni za članstvo u NATO, neće biti članstva u NATO-u, ali moramo poštovati Ustav, zakone i moramo nastaviti tim putem. Tu nikakvih promjena, što se tiče strane koju ja predstavljam, neće biti ni prije, ni poslije Kongresa , kazao je Izetbegović pred početak sjednice stranačkog Predsjedništva.

Na pitanje novinara šta će biti poslije 5. septembra, Izetbegović je kazao da će "biti 6. i 7. septembar, te da će se nastaviti pregovori".

- Mislim da je bilo nekih političkih blefiranja, dakle nema nikoga u BiH ko će se usuditi zaista da pokuša destabilizirati situaciju. Nema nazad, nećemo nikakve nadležnosti vraćati, niti ćemo se vraćati nazad, istakao je Izetbegović.

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije danas bi trebalo razmatrati aktuelnu političku situaciju, te pripreme za predstojeći stranački kongres, kao i pripreme za sjednicu Glavnog odbora SDA.

Sjednica Glavnog odbora SDA zakazana je za petak, a Kongres SDA 14. septembra u Sarajevu.


Atrakcija