×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 45

Pop na Cipru: "Ako majka u trudnoći ima analni odnos, dijete može postati gej"

Autor  Sep 10, 2019

Ciparski glavni državni odvjetnik Costas Clerides složio se sa zaključkom lokalne policije da episkop Neophytos nije prekršio zakon o sprječavanju govora mržnje kad je govorio o svojim pogledima na homoseksualnost, javlja CyprusMail.

Visokopozicionirani pripadnik grčke pravoslavne crkve na Cipru u lipnju je u jednoj školi kazao da muškarac može postati homoseksualac ako je njegova majka prakticirala analni seks u vrijeme trudnoće. Govoreći o homoseksualcima episkop Neophytos usput je napomenuo da "smrde", prenosi Index.

Državni odvjetnik je naložio istragu prošlog mjeseca. Na koncu, Clerides je u priopćenju naveo da su episkopove opaske zaslužile kritiku, ali da se ne mogu izjednačiti s pokušajem poticanja nasilja ili mržnje zbog seksualne orijentacije te da se ne mogu opisati kao govor mržnje kako je zakonom utvrđeno.

Nespretne i neinteligentne izjave

Dapače, kazao je da su opaske rečene u kontekstu otvorenog dijaloga o duhovnosti. Ipak, dodao je ciparski državni odvjetnik, duhovni vođe "trebali bi izbjegavati nespretne i neinteligentne izjave".

Cipar je zakon o govoru mržnje usvojio prije četiri godine, ali policija do sada nije nijednom pokrenula postupak po pitanju homofobnog govora mržnje.

Atrakcija