(foto) U plastičnom buretu zakopanom u zemlji krio drogu vrijednu 600.000 KM

Autor  Sep 18, 2019

Danas je u prostorijama MUP-a TK održana press konferencija na kojoj se prisutnima obratio direktor Uprave policije MUP-a TK Dževad Korman i Mevludin Omerović, kooridnator u Sektoru kriminalističke policije MUP-a TK.

Povod press konferencije je akcija Uprave policije MUP-a TK koja se provodi na suzbijanju i sprječavanju zloupotrebe opojnih droga, objavio je Tuzlanski.ba

Naime, u posljednjoj velikoj akciji službenici Odjela za suzbijanje zloupotrebe opojnih droga MUP-a TK su izvršili zapljenu velike količine opojne droge ecstasy i speed. Kako saznajemo droga je pronađena u plastičnom buretu koje je bilo zakopano u zemlji.

“Službenici uprave policije Odjela za suzbijanje zloupotrebe opojnih droga su 14. i 15. septembra izvršili određene pretrese na području grada Tuzla tačnije u naselju Bare. Tokom pretresa su pronađene 7324 komada tableta, za koje se naknadnim vještačenjem utvrdilo da se radi o opojnoj drogi ecstasy, te 5,637 grama praškaste materije za koju se također naknadnim vještačenjem utvrdilo da se radi o drogi ecstasy. Pronađene su i 22 PVC vakum pakovanja s bijelom praškastom materijom oko 11,3 kilograma, za koju se naknadnim vještačenjem utvrdilo da se radi o drogi amfetamin speed. Pronađeno je i 429 komada ostalih predmeta, o kojima je u toku dokumentovanje. Tržišna vrijednost droge koja zaplijenjena u ovoj akciji iznosi oko 600.000 KM.’, rekao je Dževad Korman.

Direktor uprave policije Dževad Korman u cilju interesa ove istrage nije iznosio detalje o osobi koja se dovodi u vezu sa zapljenjenom drogom. Potvrdio je da je u ovoj akciji slobode lišena jedna osoba.

Atrakcija