Usmrtio 10 pješaka zbog seksualnih frustracija (video) Istaknuto

Autor  Sep 27, 2019

Kanađanin Alek Minassian, koji je prije godinu i po dana kombijem usmrtio 10 pješaka u Torontu, rekao je policiji da pripada online zajednici seksualno frustriranih muškaraca koji su planirali napade na ljude koji imaju seksualne odnose, pokazuje nedavno objavljeni video-snimci.

Minassian se suočava sa otpužbom za desetostruko ubistvo i 16 tačaka za pokušaj ubistva u vezi sa napadom 23. jula 2018. godine.

Optužen je da je iznajmljenim kombijem uletio u masu pješaka u Torontu kada je usmrtio osam žena i dvojicu muškaraca starih između 22 i 94 godine.

On je policiji dao izjavu samo nekoliko sati nakon napada, a danas je skinuta zabranja objavljivanja zapisnika sa ispitivanja, prenosi AP.

Osjećam da sam ispunio svoju misiju – rekao je Minassian odgovarajući na pitanje inspektora kako se osjeća zbog smrti deset osoba.
On je priznao da nikad nije imao djevojku i da je vozilo upotrebio kao oružje te da mu je želja bila da inspiriše druge napada.

Preko Interneta sam upoznao nekoliko momaka koji se osjećaju isto – rekao je on dodavši da su oni “prevelike kukavice da ispolje svoj bijes”.
Minassian, kako kaže, pripada online pokretu “nedobrovoljnog celibata” a o svojim seksualnim frustracijama imao je komunikaciju na jednom forumu gdje ekstremisti iskazuju svoje stavove.

Rekao je i da je bio u kontaktu sa Elliotom Rodgerom koji je objavio manifest protiv žena koje su ga odbile, a zatim ubio šestoro a ranio 13 odoba u pucnjavi 2014. kod Univerziteta Kalfiornija prije nego što je izvršio samoubistvo.

Minassian je rekao da je “radikalizoan” otprilike u vrijeme kada je Rodger izveo napad.

Mislio sam da je vrijeme da preduzmem akciju a ne samo da sjedim sa strane i trujem se svojom tugom – rekao je on.
Ispričao je i nekoliko slučajeva kada je bio odbijen od strane žena što je kod njega izazvalo veliki gnjev i frustraciju, prenosi Tanjug.

Suđenje Minassianu počinje u februaru, a sudija En Moloj rekla je ljetos da će njegova izjava policiji biti jedan od ključnih dokaza tužilaštva kao i da će njegovo psihičko stanje biti relevantno.

Atrakcija