Pothvat hrvatskog kapetana, "provukao" je golemi kruzer kroz Korintski kanal: 'Ovo je nevjerojatna plovidba' Istaknuto

Autor  Okt 15, 2019

Jedan je kruzer postao najveće plovilo koje je ikada prošlo kroz legendarni Korintski kanal u Grčkoj.

Kruzer kompanije Fred. Olsen Cruise Lines je dvadeset i sedmog rujna isplovio iz Southamptona sa 929 putnika. Krenuo je na krstarenje Korintskim kanalom i grčkim otocima u trajanju od dvadeset i pet dana. Imena"Braemar", brod je dugačak 195.82 metra, širok 22.52 metra i težak 24,344 bruto tona. Ovaj je masivni brod uspio proći uskim Korintskim kanalom čiji najširi dio iznosi tek dvadeset i četiri metra, prenosi Novi list.

Slikoviti Korintski kanal spaja Korintski zaljev sa Saronskim zaljevom, a važna je povijesna pomorska ruta koja je nekada davno brodovima omogućavala ulaz u Egejsko more. Direktorica proizvodnje i podrške kupcima za Fred. Olsen Cruise Lines, Clare Ward, kaže da je iskustvo bilo nevjerojatno.

"Ovo je nevjerojatna plovidba i veliki korak u Fred. Olsenovoj povijesti dugoj već 171 godinu. Oduševljeni smo što smo ovo mogli podijeliti s našim gostima. Trudimo se stvoriti uspomene koje će trajati doživotno, a gosti na 'Braemaru' su se toliko približili Korintskom kanalu da su gotovo pa dodirivali stijene. Znamo da će ovo biti odmor kojeg nikada neće zaboraviti. Već sada imamo nevjerojatno visoku potražnju za našim drugim krstarenjem u proljeće 2021. godine. Jedva čekamo sve ovo proći ponovno", navodi Ward, a prenosi LADBible.

Kada su slike osvanule na Twitteru kompanije, javnost nije mogla sakriti oduševljenje. Jedna je osoba koja tvrdi da je bila na brodu, napisala da su mogli "dotaknuti drveće" tijekom prolaska kanalom. "Prekrasan pogled. Mogli smo taknuti drveće dok smo prolazili. Čestitke kapetanu Jozi Glaviću i njegovoj posadi", stoji u objavi.

FOTO/ Fred. Olsen Cruise Lines, Twitter

FOTO/ Fred. Olsen Cruise Lines, Twitter

Atrakcija