Ivana Pernara iznijeli iz sale hrvatskog Sabora Istaknuto

Autor  Okt 16, 2019

Andrej Plenković podnijeće danas Hrvatskom saboru godišnji izvještaj o radu vlade, a nakon toga je na dnevnom redu prijedlog opozicije o izglasavanju nepovjerenja ministru zdravstva Milanu Kujundžiću.

Srijeda ujutro u Hrvatskom saboru počela je burno. Dok se čeka godišnji izvještaj o radu Vlade koje u Saboru treba podnijeti premijer Andrej Plenković, došlo je do burnih reakcija nakon koje je poslanik Ivan Pernar iznesen iz sale, prenosi BN.

Dok su ga iznosili, Pernar je vikao:

- U Hrvatskoj nema pravne države ni pravde, institucije ne čine ništa - urlikao je Pernar aludirajući na slučaj grupnog silovanja u Zadru.

Pernar je odlučio napraviti haos već na samom početku sjednice kada se oglušio na molbu Gordana Jandrokovića da sjedne. Predsjednik Sabora mu je desetak puta rekao da sjedne, ali Pernar ga nije slušao.

Na kraju je morala reagovati saborska straža.

- Vaša namjera je dobiti medijsku pažnju. Imate pravo u slobodnom govoru govoriti o ovome o čemu želite govoriti. Dakle, manipulišete - kazao mu je predsjednik Sabora Gordan Jandoroković.

Miro Bulj je samovoljno napustio ssalu nakon verbalnog okršaja s predsjednikom sabora Gordanom Jandrokovićem. Prema premijeru Plenkoviću bacao je smeće.

Atrakcija