Izbjegao sve patrole: Već dva dana vozač Golfa uspješno bježi policajcima Istaknuto

Autor  Okt 17, 2019

I dalje traje potraga za vozačem misterioznog Golfa 4 koji je juče izbjegao sve patrole i umakao policiji iz dva kantona.

Nakon velike policijske potjere na području Lepenice kod Kiseljaka, tokom koje je blokirano nekoliko naselja, vozač Golfa 4 za kojim su tragali uspio je pobjeći, a i nakon opsežne potrage i dalje nema ni traga ni glasa od vozača.

U trenucima je potraga ličila na neke filmske scene. Golf je uspješno izmicao policajcima, iako su bili relativno blizu da uhapse osumnjičenoga. No, vozač im je ipak uspio pobjeći u oba kantona, objavio je Avaz.

- Radi se na pronalasku vozila. Sve patrole su na terenu. Moralo bi negdje da se pojavi, ili u SBK ili u Sarajevskom kantonu - rekli su iz policije.

Uz vozača je, kako nezvanično saznaje Avaz, bila još najmanje jedna osoba. On je zaobišao sve patrole i zasjede policija u Srednjobosanskom i Sarajevskom kantonu te se za njim još traga.

Spekuliralo se da je riječ o pijanom vozaču, ali iz MUP-a SBK imaju jake indicije da je u pitanju ukradeno vozilo koje se povezuje s pljačkom bankomata u Kreševu, "Konzumove" prodavnice u Konjicu i još nekim krivičnim djelima.

Sumnja se da se radi o počiniocima koji su odgovorni za više krađa počinjenih širom Federacije BiH.

Atrakcija