×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 45

Američka banka će zapošljavati kriminalce

Autor  Okt 22, 2019

Američka investiciona banka “JP Morgan Čejs” pokrenula je u Čikagu inicijativu za zapošljavanje osoba sa kriminalnom prošlošću, u nastojanju da bivšim prestupnicima pruži drugu šansu.

Najveća američka banka po obimu depozita udružila se sa nekoliko neprofitnih čikaških organizacija kako bi obučavala i regrutovala kandidate, piše list “Čikago tribjun”.

Ova inicijativa, koja bi mogla da se proširi i na druge gradove, dio je nastojanja banke “Morgan Čejs” da se pozabavi visokom stopom nezaposlenosti među pojedincima sa kriminalnim dosijeom.

Kompanije iz drugih oblasti, kao na primjer u sektoru zdravstvene zaštite, također su otvorile vrata bivšim osuđenicima, među kojima je stopa nezaposlenosti 27 odsto. Izvršni direktor “JP Morgan Čejsa” Džejmi Dajmon je izjavio da se preduzeća moraju aktivirati kako bi se ekonomske mogućnosti proširile na što veći broj ljudi.

Ova inicijativa je pokrenuta godinu i po dana nakon što je ta banka iz svojih prijava za posao izbacila kvadratić u kojem kandidati moraju da navedu da li imaju krivični dosije.

Atrakcija