A kako se toga niste sjetili, pope? Mektić odgovorio kardinalu Puljiću

Autor  Okt 23, 2019

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić ocijenio je juče u Mostaru kako u Bosni i Hercegovini s migrantskom krizom vlada haos zbog političkih prepora i neuspostave vlasti.


Puljić je za takvo loše stanje u državi izravno optužio ministra bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića. U odgovoru Puljiću, Mektić je kazao da

"Koliko god se Mektić hvali kako on vodi službu bezbjednosti, međutim dobrano kumuje neredu svojim stavovima i svojom strukturom", rekao je Vrhbosanski nadbiskup.

"Mislim da ga neko zlonamjerno, politički instrumentalizovao. To je meni smiješno. Ne mogu shvatim šta je htio da kaže tom izjavom. Mislim da se crkveni vjerodostojnici u BiH trebaju baviti mnogo ozbiljnijim strateškim stvarima, još uvijek buja nacionalizam, buja šovinizam, imamo dosta elemenata fašizma, napadaju se i ruše vjerski objekti", kazao je Mektić danas u odgovoru na izjave Vinka Puljića, prenijela je N1.

Poručio je da se u BiH ne mogu ispoštovati elementarna prava građana.

"Govoreći o malom čovjeku, on (Puljić) je rekao da mali čovjek pati, ja sam mu postavio pitanje, je li mali čovjek Srbin u kantonima sa hrvatskim predznakom koji još nisu konstitutivni narod. A kako se toga niste sjetili, pope? Je li vi to blagosiljate i aminujete? Ovdje elementarna ljudska prava ne mogu da se ispoštuju.

Kaže i da nije strukturalno formirana vlast u BiH, hoće reći da nije Dodik u vlasti. Pa pusti ti tu priču i demagogiju, bavi se ti ozbiljnijim stvarima, da ne govorim o težim stvarima, o pedofiliji u crkvi", poručio je Mektić.

Atrakcija