(video) Policajac tukao 11-godišnju učenicu jer je uzela je previše mlijeka

Autor  Okt 24, 2019

Policajac iz Novog Meksika dao je ostavku nakon što je snimljen kako se koristi pretjeranom silom pri savladavanju 11-godišnje djevojčice koja je navodno iz školske kantine uzela previše mlijeka.

Iz policijske stanice Farmington saopštili su u nedjelju da je policajac Zachary Christensen odstupio s dužnosti nakon što je pokrenuta interna istraga o pretjeranoj upotrebi sile tokom incidenta koji se dogodio 27. kolovoza u školi Mesa View, prenosi Index.hr

Baca je na pod kako bi joj stavio lisice

Na snimci s kamere, koja je dio standardne opreme policijskih službenika, vidi se kako policajac nakon verbalnog sukoba između djevojčice i direktora na silu uzima njen ruksak i uskoro je baca na pod kako bi joj stavio lisice, piše Daily Mail.

Steven Hebbe, šef policijske stanice Farmington, kazao je da ponašanje službenika nije u skladu sa standardima odjeljenja i naglasio kako "nema izgovora za ovakav način ponašanja".

 

Christensen je navodno rekao da je pokušao uhapsiti djevojku jer je otišla ravno u kantinu, uzela više mlijeka nego što je trebalo i bacila mlijeko na pod.

Potres mozga i povreda ruku i ramena

Neidentifikovana učenica pretrpjela je potres mozga i povrede na rukama i ramenima.

“Ne možeš vrijeđati direktora. Dosta mi je toga. Gotova si“, čuje se na video snimci kako govori Christensen. Nakon toga baca 11-godišnjakinju na pod, a ona plače i govori kako je boli.

Advokat porodice djevojčice rekao je KRQE News 13 da namjera poduzeti pravne mjere zbog incidenta.

Atrakcija