×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 45

Pokojnika sahranili u pogrešan grob, grobari ih doveli pred svršen čin

Autor  Okt 26, 2019

Familija pokojnog Ž. K. doživjela je veliku neprijatnost, kada su shvatili da će grobari sanduk sa posmrtnim ostacima spustiti u potpuno drugo grobno mjesto od onog koje su oni mjesecima prije sahrane zakupili, piše Kurir.

Kada je poslije opela u kapeli gradskog groblja povorka stigla do rake u koju je trebalo da se sahrani pokojni Ž. K., članovi njegove porodice su grobarima ukazali da se radi o grešci, ali su ih doveli pred svršen čin, te su morali da pristanu da bude sahranjen na drugom grobnom mjestu.

"Bila je veoma neprijatna situacija. Pored sve nesreće koju su doživjeli, ljudi su morali da pretrpe još jednu. Nisu mogli ništa drugo, nego da pristanu da pokojnika sahrane u već iskopanu raku. Nije bilo vremena da se kopa druga raka, jer sahrana je bila u toku", ispričao nam je jedan od očevidaca ovog nesvakidašnjeg događaja.

U upravi gradskog groblja su potvrdili da je došlo do nenamjerne greške, te da su spremni da je isprave, što su odmah predočili i porodici pokojnog Ž. K.

"Došlo je do tehničke greške. Ali, napominjem da se radi o grobnom mjestu koje je u istoj parceli i iste je vrijednosti kao ono što je porodica kupila. Grob ima isti položaj, jedino nije u tom redu gdje su oni željeli, već u nekom od sljedećih redova, grobno mjesto je slobodno, odnosno nije zakupljeno", rekla nam je Anđelija Milojković, upravnica radne jedinice „Groblje“, koja posluje u okviru JKP „Gradsko zelenilo“.

Ona je dodala da je ponudila ožalošćenoj porodici da, ukoliko to žele, ova radna jedinica o svom trošku izvede ekshumaciju i premjesti pokojnika u drugo, prvobitno željeno grobno mjesto.

Spremni smo da ispravimo sve što je u našoj moći. To smo poručili i porodici. Ono što želimo da kažemo je da grešku priznajemo, ali i da dodamo da grob nije oskrnavljen, niti sama sahrana i opelo", zaključila je Milojković.

Atrakcija