Hrvatski Robin Hud iz banke ukrao 1,5 mil eura pa podijelio prijateljima da imaju za alkohol

Autor  Nov 15, 2019

Nakon što je digao hrvatsku javnost na noge količinom novca koju je odnio iz sefa banke u kojoj je bio direktor, Srđan D. je sada u dobrom dijelu mještana Vrlici poznat i kao Robin Hud. Naime, kako se navodi, on je vlasnicima bifea i lokalnih kafana ostavio dovoljno novca da svi njegovi prijatelji piju i to duže vrijeme.

Srđan D. šef poslovnice banke u Vrlici u Hrvatskoj nestao je sa najmanje 11 miliona kuna (skoro milion i po evra) koje je uzeo iz bankovnog sefa. Nakon što se u ponedjeljak nije pojavio na poslu u 8 časova ujutru, njegove kolege su se zabrinule, ponajviše zbog činjenice da je on jedini imao ključ sefa, zbog čega su mislili da je otet. Međutim, kada je policija otvorila sef, utvrdili su da fali ogromna svota novca nakon čega je krenula opsežna policijska akcija. Kako se kasnije utvrdilo, Srđan je najvjerovatnije pljačku izvršio u petak, a pretpostavlja se da je pobjegao u Bosnu, piše Slobodna Dalmacija.

Nekoliko dana kasnije, novinari Slobodne Dalmacije, otišli su u mjesto Vrlici, gdje su od lokalnih žitelja saznali da je nekolicini njih Srđan sredio životne probleme, ali im i ostavio pozamašnu svotu da piju po bifeima i kafanama u njegovo ime.

U nekim lokalima, on čak ima i svoje stolove, gdje i danas stoji kartica sa natpisom “rezervisano”.

– To je njegov sto i zna se da on tu sjedi. Svaki dan. Uvijek je to za njega bilo rezervisano. Svako jutro je pio kafu – izjavio je šanker bara u jednom od omiljenih lokala najtraženijeg bankara Hrvatske, koji je prije toga zapitao prisutne goste lokala šta piju, pošto im je “Serđo” kako su zvali Srđana, ostavio nešto para za te troškove.

Nakon toga, prisutni su krenuli da pričaju svoje priče, a u kojima je Srđan bio glavni akter, odnosno, Robin Hud.

– Meni je sklonio minus sa računa, evo i njemu isto. A i onoj djevojci tamo. A nije to trebalo da uradi. Ništa od toga nije dobio, samo je sebi mogao problem da napravi. Nismo ni rod. Nego eto, meni je tata išao sa njim u lov i spomenuo mu taj minus i on je to riješio. Robin Hud. Uzimao je od bogatih i davao siromašnima. To je naš Serđo – rekao je jedan od prisutnih gostiju, piše Slobodna Dalmacija.

Na pitanje koliko im je novca Srđan ostavio da piju, ali preračunato u gajbama, pošto ih je zarekao da te pare mogu samo na alkohol da troše, kažu da ga imaju da piju za dva života.

Atrakcija

 

Povezani članci (po oznakama)