Pomozite predsjedniku da proda avion: Očajnički apel predsjednika Meksika

Autor  Jan 19, 2020

Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja prodaje luksuznog predsjedničkog zrakoplova, meksički predsjednik Andrés Manuel López Obrador predložio je organiziranje dražbe na kojoj će se avion prodavati, a za koju će naplaćivati ulaznice po cijeni od 25 dolara, prenose tamošnji mediji.

Obrador već neko vrijeme muku muči s prodajom zrakoplova, inače model Boeing 767 Dreamliner vrijedan 130 milijuna dolara, koji je kupio njegov prethodnik Enrique Peña Nieto 2012. godine. Smatra da je previše razmetljiv za zemlju u kojoj polovica stanovništva živi u siromaštvu. Uz to, skup je i za održavanje, prenosi Jutarnji.

"Pomozite mi", rekao je Obrador na konferenciji za novinare dodajući da je, tražeći ideju kako da se riješi zrakoplova, stupio u kontakt i s meksičkim poduzetnicima. Obrador je predložio i zamjenu aviona za američku medicinsku opremu.
 
Predsjednički zrakoplov može primiti 80 ljudi i ima predsjednički apartmant sa spavaćom sobom i kupaonicom. Stručnjaci tvrde da bi njegovo pretvaranje u komercijalni avion bilo preskupo.


Atrakcija