Panika na letu iz Italije: Putnici prekriveni najlonskim vrećama Istaknuto

Autor  Mar 12, 2020

Muškarac iz Australije vraćao se kući nakon kratkog posjeta porodici u Italiji. Ukrcao se na prvi let za Dubai samo 24 sata prije nego je Italija postavila cijelu zemlju u karantin, prenose 24sata.hr

Gospodin Kardamone kaže da su svi putnici na letu nosili maske, a neki su se čak obložili i plastičnim vrećicama kako bi smanjili mogućnost da "poberu" virus korona.

"Mnogo je putnika bilo jako uplašeno", rekao je Kardamone za Daily Mail Australia.

"Avion je bio krcat. Radilo se o Airbusu 380 u dva reda, na letu je bilo najviše Kineza koji su se vraćali kući",  dodao je.

Kardamone kaže kako tri Kineskinje ništa nisu htjele prepustiti slučaju pa nisu skidale vrećice s glave ni kad im je stjuardesa donijela hranu.

"Nosile su vreće na glavama. Neki od putnika su izgledali kao da idu na Mars. Očito je da su svi bili jako preplašeni", dodao je.

Ispričao je i kako ih je na aerodromu u Dubaiju dočekala stroga kontrola. Svakog su putnika zasebno pregledali prije nego su im dozvolili na idući let. Kaže kako je na letu za Australiju tenzija znatno pala.

"Nosio sam masku iz Milana za Dubai, ali kad sam došao u avion za Brizbejn skinuo sam je jer sam bio jedini s maskom", rekao je.

Australijske vlasti su otad zabranile ulaz putnicima koji stižu iz Italije, osim Australijancima koji se vraćaju kući.

Kardamone strahuje za porodicu u Italiji. Posebno ga je strah za 85-godišnju baku.

"Stariji ljudi lakše oboljevaju, strah me za baku. Moja majka se brine za nju, ali to znači da obje ne smiju izlaziti iz kuće", zaključio je.

Atrakcija