Poziv iz pakla: Talijanska vlada zove ovo ljeto domaće i strane turiste Istaknuto

Autor  Apr 29, 2020

Talijanski ministar kulture Dario Franceschini pozvao je u srijedu Talijane ali i strane turiste, da dođu tijekom ljeta provesti godišnje odmore u Italiji.

U razgovoru za list Il Messaggero rekao je da Italija snažno ulaže u "unutarnji turizam", jer ovo će biti ljeto godišnjih odmora za Talijane u njihovoj zemlji, prenosi Hina.

Međutim, dodao je, vlada radi i na povratku stranih turista.

- Mogu zamisliti, nažalost, da će međunarodni turizam ovo ljeto doživjeti veliki pad. Kako u ulascima tako i izlascima iz zemlje, rekao je, pozivajući Talijane da podupru turistički sektor provodeći odmore u zemlji.

Ministar je rekao kako je važno imati iste protokole i iste norme zaštite zdravlja svuda u Europi kako bi građani različitih zemlja EU-a mogli slobodno putovati.

Na tom planu Italija surađuje s Njemačkom, rekao je, zemljom koja ima najviše turista koji dolaze u Italiju.

- Ali o kakvom se turizmu radi kada se, primjerice, u restoranu ili pizzeriji može istovremeno naći samo nekoliko osoba?", upitao se, i rekao da će učiniti sve što može kako bi se povećao broj stolova na vanjskom prostoru.

Talijanski premijer Giuseppe Conte koji je najavio postupno otvaranje u zemlji, suočava se s pozivima da brže ukine restrikcije u regijama koje su manje pogođene koronavirusom, među kojima se nalaze i neka visoko turistička područja.

- Dajmo malo fleksibilnosti gradonačelnicima i guvernerima, posebno u manje pogođenim područjima, rekao je zastupnik Graziano Delrio u intervjuu listu La Repubblici.

Ministar zdravstva Roberto Speranza brani Conteovu odluku i kaže da bi prvi korak trebao biti zajednički, ali da kasnije može biti elemenata regionalne fleksibilnosti.

Italija je jedna od najpogođenijih zemalja u svijetu pandemijom koronavirusa, s više od 27.000 smrtnih slučajeva i preko 200.000 zaraženih.

Atrakcija