AntiCovid restoran na ledini: Švedski par otvara 'sigurni restoran COVID-19' sa jednom stolicom i jednim stolom u polju bez posluge Istaknuto

Autor  Apr 30, 2020

Par u Švedskoj otvara jedinstveni restoran sa sjedištem za samo jednu osobu i bez poslužitelja ili zgrade.

"Restoran na otvorenom", koji je zapravo samo stol i jedna stolica postavljena na livadi, navodno bi trebalo da se otvori 10. maja u Varmlandu i primiće jednog gosta dnevno.
Linda Karlsson i bivši kuhar Rasmus Persson,  stoje iza Bord för En-a, doslovno koncepta "Stol za jedno", hranu će dostaviti za stol putem male žičare s priloženom košaricom u kojoj će biti poslužen obrok. Prema web stranici restorana, bračni par će hranu spremiti u košaru s prozora zgrade u kojoj se nalazi kuhinja i potom poslati gostu.
Iako Švedska nije prisiljavala kafiće i restorane da u potpunosti isključe usluge, Karlsson i Persson su i dalje željeli biti "jedini restoran na svijetu koji je siguran u vrijeme COVID-19", rekao je par u intervjuu za Insider, uz napomenu da je ideja došla za njih dok su posjetili Karlssonove roditelje i morali dijeliti hranu kroz kuhinjski prozor da bi održali odgovarajuću socijalnu distancu.
U restoranu će se poslužiti fiksni meni s tri obroka, koji će se promijeniti na osnovu onoga što je lokalno dostupno.

Posuđe i stol bit će dva puta dezinficirani za goste.

„Svi smo suočeni sa teškim vremenima i postoje ljudi koji su izgubili posao, voljene ljude ili čak i svoj um. Pozdravljamo sve, bez obzira u kakvoj se financijskoj situaciji nalazite ”, rekao je Karlsson za Insajder.

"Želimo potaknuti ljude da sjednu i provedu kvalitetno vrijeme sa sobom", dodao je Karlsson.

 

Atrakcija