Sharon Stone iz Srbije - Zaharova: Pred Donaldom Trumpom kao Sharon Stone i Sirove strasti Istaknuto

Autor  Sep 06, 2020

Glasnogovornica ministarstva vanjskih poslova Rusije Maria Zakharova je na svom Facebook nalogu fotografijom scene iz filma "Sirove strasti", na kojoj glumica Sharon Stone visoko prekršta noge, prokomentarisala susret srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.

"Ako ste pozvani u Bijelu kuću, a stolica je postavljena kao da ste na ispitivanju, sjedite kao na fotografiji br. 2. Ko god da si. Samo vjeruj", napisala je Zakharova.

"A zamisli taj predsjednik nijednu ružnu riječ protiv Rusije nije rekao, čak ni na tom mjestu. A zamisli taj predsjednik je kod ruskog predsjednika i po sat i po vremena čekao na prijem i nikada nije tražio posebnu stolicu, a ja Vam ne dozvoljavam da napadate ponosnu Srbiju. Sram Vas bilo", poručio je Đurić, prenose mediji.

Reagovao je i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

"Zaharova je uvrijedila sve nas koji i Rusiju i Srbiju branimo na težim mjestima od njenih Facebook objava. Neprijatelji Srbije i Rusije su obradovani sitnom zlobom Zaharove. Iza Vučića ostaju djela, iza Zaharove zloba koje će da se stidi", rekao je Vulin.

A nakon svih je i Vučić stao u odbranu samog sebe. Očito iziritiran novinarskim pitanjima i reagovanjima na društvenim mrežama u vezi s fotografijom iz Ovalnog ureda poručio je: "Baš me briga gdje sam sjeo. To je jednostavno tako, ne znam šta takvim ljudima da odgovorim. Jesmo li imali ratove ili nismo? Je li imamo mir i stabilnost? To su pitanja za predsjednika. Marija Zaharova najviše govori o sebi. Primitivizam i prostakluk govore o njoj, kao i onima koji su je tu postavili".

U međuvremenu se Zaharova ispričala. Navodno je njen status na Facebooku pogrešno protumačen. Svi se pitaju šta je stvarni razlog njenog ovakvog nediplomatskog i nimalo mudrog izrugivanja srbijanskog predsjednika. Jedini logičan odgovor koji se nameće jeste što je Vučić u Americi, suprotno interesima Rusije, kojoj je stalo da regija bude u stalnoj krizi, poput naše države, uspio da kroz potpisane sporazume za početak riješi važna ekonomska pitanja između Prištine i Beograda. Zaharovoj, i ne samo njoj, to je očito zasmetalo.

Inače, Vučićeva posjeta Bijeloj kući izazvala je veliku pažnju javnosti. Reakcije na ponašanje i nastup srbijanskog predsjednika pred američkim predsjednikom ne prestaju. Na jednom od snimaka tokom obraćanja Donalda Trampa vidi se više nego zbunjen Aleksanadar Vučić. Naime, u trenutku kada Trump čita dio sporazuma prema kojem se Srbija obavezuje da svoju ambasadu u Izraelu preseli iz Tel Aviva u Jerusalem, blago šokirani Vučić se okreće prema jednom od svojih saradnika iz srbijanske delegacije. Stječe se dojam da je Vučiću pitanje preseljenja sjedišta ambasade bila potpuna novosti da uopće nije znao šta potpisuje.Atrakcija