Uz zastave Izraela i UAE-a: Izraelska manekenka u Dubaiju

Autor  Sep 09, 2020

UAE su postala prva zaljevska i treća arapska zemlja koja je uspostavila normalizaciju odnosa sa Izraelom.

Izraelska manekenka May Tager postala je prvi model iz svoje zemlje koji je učestvovao na foto sesiji u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), nakon što su se dvije zemlje dogovorile o normalizaciji odnosa prošlog mjeseca, piše agencija Reuters.

May je pozirala u pidžami tokom fotografiranja u pustinji zajedno sa manekenkom nastanjenom u UAE-u, koja je poznata pod imenom Anastaia.
'Ovdje poštujemo pravila'

Izrael i UAE dogovorili su se o normalizaciji odnosa 13. avgusta, čime je UAE postala prva zaljevska i treća arapska zemlja koja je to učinila, kada sporazum konačno bude potpisan.

Foto sesija, na kojoj su dvije manekenke držale lepršajuće zastave Izraela i UAE-a, održana je na pijesku u pustinji Dubaija, jednom od sedam emirata koji čine UAE i regionalnom centru za poslovanje i turizam.

Iz poštovanja prema običajima i tradiciji UAE-a, kompanija je prikazala samo odjeću za spavanje. "Ovdje poštujemo pravila", rekla je May Tager.


Budući da izraelskim građanima još uvijek nisu lako dostupne ulazne vize i da nisu uspostavljeni direktni letovi između dvije zemlje, izraelski fotografski tim stigao je u Dubai letovima preko Evrope i sa pasošima koji nisu izraelski.

"Onog trenutka kad smo čuli za sporazum o normalizaciji, pomislili smo da će snimanje u Dubaiju biti vrlo uzbudljiva stvar", rekla je producentica Noya Yohananoff, dodajući da je za dobijanje potrebnih dokumenta trebalo neko vrijeme.

Izrael i UAE su istaknuli ekonomske koristi koje bi normalizacija mogla donijeti, a već je potpisano nekoliko sporazuma o poslovnoj saradnji.

Izraelska delegacija je posjetila Abu Dhabi prošle sedmice radi razgovora o normalizaciji.

Atrakcija