Milanović: Ljude koji pričaju o policijskom satu treba strpati u maricu

Autor  Okt 30, 2020

Milanović je upozorio kako je Vijeće nacionalne sigurnosti (VNS) kapa i kišobran i cerebralni sustav cijelog sustava. Sporno mu je da se prvo sastaje podređeno tijelo. Rekao je da u napadu na vladu ima elemenata terorizma, ali nema neke organizacije. Objašnjava da se kuća gradi od temelja a ne od krova. Da je došlo do radikalizacije je premijerovo osobno mišljenje, smatra predsjednik. Ponavlja da su odmah nakon toga trebali sazvati VNS. Kaže da sad taj sastanak više nema smisla, piše Index.hr

Upitan o policijskom satu rekao je kako ljude koji pričaju o policijskom satu treba u zatvor, a za Radimira Čačića je rekao da je gori od njega.

"Mislim da one koji spominju policijski sat treba strpati u maricu. Vlada ga može uvesti, a ja na to mogu samo slegnuti ramenima'', rekao je hrvatski predsjednik.

"Ne bih uveo policijski sat, nema šanse. Policijski sat zvuči kao ruski NKVD. Što će sada ići policajci s dugim cijevima po ulici?".

Nije htio komentirati situaciju u KB Dubravi. Poručuje da nema pobjede protiv korone, ali niti pokleknuća.

''Vjerojatno će biti i treći val. Lombardija je imala puno mrtvih jer su svakog koji kašlje stavili u bolnicu".

Još jednom je napomenuo kako ne želi čuti za policijski sat i druga ograničenja kretanje jer su to kršenja ljudskih prava. Smatra da svatko mora biti odgovoran.

''Što je ograničenje kretanja, trebali bismo svi stati u 15:05 kao kad je umro Tito?''.

"Kad idem kod svoje mame stavim masku. Kad smo neki dan imali krizmu za nas 20, mama nije došla. Htjela je, ali nisam dao. Tamo su bile samo mlađe osobe", rekao je.

"Kad ovo sve završi, Švedsku će trebati izbrisati s karte ili im dati da vode cijeli svijet", kaže predsjednik.

Upitan o korišenju resursa i osiguranja.

"Jučer sam bio s prijateljima u jednom klubu, ne u Slovenskoj. Bio sam privatno, ali osiguranje je sa mnom", rekao je i utvrdio da ima pravo na privatan život i da ga nitko ne smije pitati gdje će biti danas u 17 sati jer je štićena osoba.

Ponovio je da se resursi poput helikoptera, aviona, auta moraju koristiti jer su oni tu te da osiguranje odlučuje kako će ga prevoziti.

"Ista je cijena za državni proračun jer taj novac je potrošen. Taj helikopter u kojem se Plenković ne usudi letjeli jer je neugodno, to je plaćeno. On mora letjeti 100 sati godišnje. Taj novac je potrošen. To nije da sam pozvao prijatelje na losos", rekao je.

Atrakcija