×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 45

"Jedini načelnik u svim partijama" ponovo osvojio mandat u Sarajevu Istaknuto

Autor  Nov 16, 2020

Ibro Berilo je novi/stari načelnik sarajevske općine Trnovo. Onje tokom svoje političke karijere bio član tri stranke.

U Stranci demokratske akcije (SDA) je bio dvanaest godina, od njenog osnivanja 1990. godine.

Potom je bio član Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) i Socijaldemokratske partije (SDP) BiH, da bi u 2016. godini obnovio članstvo u SDA.

Za načelnika je prvi put izabran 2002. godine i tu funkciju je obavljao naredne dvije godine. Od 2004. do 2008. godine je obavljao funkciju zastupnika u

Skupštini Kantona Sarajevo. Kao kandidat Stranke za BiH 2008. godine ponovo je izabran za načelnika, a četiri godine poslije dobio je istu poziciju kao kandidat SDP-a.

Na Lokalnim izborima 2016. je četvrti put osvojio mjesto prvog čovjeka Trnova - ovaj put kao kandidat koalicije SDA-SBB (Savez za bolju budućnost), objavila je N1.

Berilo je na Lokalnim izborima 2020. godine u Bosni i Hercegovini osvojio novi mandat. On je kao kandidat SDA osvojio 81,19 posto glasova, tačnije 1416 njih. Imao je protukandidata iz SDP-a, Elvedina Tatarevića, koji je dobio 18,81 posto glasova, tačnije 328.

„Ja sam ti bio jedini načelnik u svim političkim partijama. Bio sam načelnik u SDA, bio načelnik u SBiH, bio u SDP-u i ponovo u SDA“, kazao je Berilo ranije novinarima CIN-a.

Atrakcija