Belgijska vlada pisala Djedu Mrazu: Nosi masku, peri ruke Istaknuto

Autor  Nov 24, 2020

Restriktivne mjere širom Evrope uslovile su da vlade mnogih zemalja daju instrukcije svima koji budu nosili kostime Djeda Mraza da drže distancu i da nose maske, prenio je Rojters.

Vlasti zemalja Evropske unije se trude da omoguće građanima da u krugu porodice dočekaju Božić i ublaže restriktivne mjere tako što će dozvoliti da pet osoba bude prisutno u jednom domaćinstvu za Božić, koji većina Evropljana slavi 25. decembra.

Mnogi će da otkriju planove ove nedjelje i razmišljaju na sličan način, a to je da ograniče broj ljudi na porodičnim okupljanjima, dok su neki festivali otkazani, poput njemačkog božićnog marketa ili Parade mudrih u Španiji, navodi Rojters.

Belgijski premijer Aleksander de Kro je zabrinut zbog trećeg talasa koji bi mogao da uslijedi, nakon što je drugi počeo da slabi.

"Ili ćemo prekinuti treći talas za Božić ili će treći talas početi tog dana", rekao je De Kro, koji planira da slavi samo sa suprugom i dvoje djece, prenosi Tanjug.

Belgijska vlada je čak pisala Svetom Nikoli, odnosno, kako na Zapadu zovu ovog sveca, Djedu Mrazu, koji 6. decembra tradicionalno dijeli poklone djeci.

"Djede Mraze, drži distancu, peri ruke redovno i nosi masku kada je to neophodno", piše u saopštenju belgijske vlade.


Atrakcija