Prva osoba na svijetu koja je primila cjepivo Pfizer/BioNTech-a

Autor 

90-godišnja žena iz Sjeverne Irske postala je prva osoba na svijetu koja je primila cjepivo Pfizer/BioNTech izvan probnih uvjeta - čime je započeo program masovnog cijepljenja u Velikoj Britaniji.

Margaret Keenan iz Enniskillena rekla je da se osjećala "tako privilegiranom" prva primiti chepivo u Sveučilišnoj bolnici u Coventryju, javlja BBC.

Velika Britanija prvo će cijepiti one preko 80 godina i neko zdravstveno osoblje. Cilj programa je zaštititi najugroženije i vratiti život u normalu.

Gospođa Keenan je rekla: "Osjećam se privilegiranom što sam prva osoba cijepljena protiv Covid-19, to je najbolji poklon za rani rođendan koji bih mogla poželjeti, jer to znači da se napokon mogu radovati druženju s obitelji i prijateljima u novoj godini nakon što sam veći dio godine bila sama."

"Ne mogu se dovoljno zahvaliti May i osoblju NHS-a koji su me strahovito čuvali, a moj savjet svima kojima su ponudili cjepivo je da ga uzmu - ako ga ja mogu dobiti sa 90 godina, i vi ga možete dobiti."

Velika Britanija bit će prva država na svijetu koja će početi koristiti cjepivo Pfizer nakon što su regulatori prošli tjedan odobrili njegovu upotrebu.

Cijepljenje neće biti obvezno.

Atrakcija