Surfanje po stijenama: Kamena formacija koju mnogi smatraju prirodnim čudom

Autor  Avg 25, 2021

Australija je raj za surfere, kontinent poznat po svojim morskim valovima. No, možda niste znali da se jedan od tih valova prenio u stijene i da je Australija dom ludoj kamenoj formaciji koju mnogi smatraju prirodnim čudom svijeta.

U zapadnom dijelu Australije, par sati vožnje od grada Pertha, nalazi se tzv. Wave rock ili Kameni val. Uzdiže se 15 metara iznad visoravni na kojoj se nalazi i dugačak je čak 110 metara.


Posebno su lijepe boje koje ga prekrivaju poput pramenova u kosi, a nakon kišnih dana sve postaje još bujnije kad procvate okolno bilje u raznim bojama.


Procjenjuje se kako ga je do ovog oblika priroda „klesala“ milijunima godina. No, nije ona bila jedini stvaratelj u ovom dijelu zemlje, piše Punkufer.hr.

Ovdje ćete također pronaći vrijedne nalaze u obliku 450 antičkih crteža u stijenama špilje Mulka. Ocrtali su je lokalni Aboridžini koji vjeruju da je Kameni val stvorio sam bog, Rainbow Serpent.

Prizor koji ne želite propustiti kada ste već tamo je i Hippo's Yawn – stijena nalik unutrašnjosti usta nilskog konja. Također, svakog proljeća održava se popularni glazbeni festival.

Park u kojem se Wave rock nalazi zove se Hyden Wildlife Park i smatra se prirodnim rezervatom, a godišnje ga posjeti oko 100 000 turista.