Vozači F1 pokušali ponoviti scene iz Jamesa Bonda

Autor  Okt 01, 2021

Nakon nekoliko otkazivanja najnoviji nastavak filmskog serijala o James Bondu je konačno stigao. No Time to Die, baš kao i brojni drugi nastavci ugošćuju legendarni Aston martin, model DB5.

Model je slavu stekao upravo zahvaljujući najpoznatijem agentu, a glavninu zasluga pripisuje se Sean Conneryju i Goldfingeru u kojem DB5 ima glavnu ulogu među automobilima. Automobil opremljen strojnicama, dimnom zavjesom i još nizom gadgeta se vratio, a sada je poznato i nešto više informacija.

Neil Layton je u produkciji bio zaslužan za akcijska vozila, a nedavno je otkrio kako su u snimanju filma koristili pet automobila. Radi se o replikama u kojima su kaskaderi bili zaštićeni kavezom, a na raspolaganju su imali i hidrauličku ručnu kočnicu za lakšu izvedbu atraktivnih manevara.

Jedan od kaskadera, Mark Higgins, je za Sky Sports F1 otkrio kako su potjeru koja u filmu traje nekih pet minuta snimali punih sedam sedmica u Italiji. Automobile su isprobali i piloti Lance Stroll i Sebastian Vettel, ali su izvođenje akrobacija prepustili stručnjacima. Naravno, niko se nije žalio jer je snimanje bilo pravi užitak.

IZVOR: Index.hr