Lovačke priče u slučaju Gačić: Kako je lovac Milivoje iz crtanog filma ušao o top vijesti Istaknuto

Autor  Feb 12, 2019

Prava "lovačka" priča plasirana je nakon objave vijesti o likvidaciji Edina Gačića. "Da ga nisu oni, ja bih ga" ... kao u vicu priča lik iz priloga. Baš prava lovačka priča iz viceva, no, možda je i tačna ali loše prezentovana.

Jake policijske snage raspoređene su tokom večeri u utorak na mjestu likvidacije višestrukog ubice Edina Gačića, javlja N1.

Dok se obavlja uviđaj, mještani skupljaju utiske o činjenici da je u njihovom selu ubijen čovjek koji je bio najtraženiji u BiH proteklih dana. Neki od njih su pristali i da razgovaraju s novinarima, a jedan od njih je i lovac iz Toplica Zijad Beganović zvani Rojnik.

On je ispričao novinarima šta se dešavalo tokom dana na ovom području.

"Bio sam ovdje na selu, od prvog dana sam učestovao kao građanin. Prvi pucnji, kad su pucali, ja sam odmah pušku uzeo i sletio ovdje kod mosta u Toplici. Jedan specijalac me pita 'šta je', nisu oni čuli u džipu, ja sam rekao da se čuju rafali. Pucnjava se čuje, deset, 15 kratkih rafala se čulo. Kasnije kroz nekoliko minuta javljaju da je terorista ubijen", kazao je Beganović, prenosi televizija "N1".

"Nikada se nisam bojao ničega. Ja bih ga ubio da nisu oni, ja branim građane, svoje selo i Bosnu i Hercegovinu", nastavlja svoju priču.

Edin Gačić osumnjičen je za ubistvo policajca FUP-a Mahira Begića na području Suhodola kod Tarčina u večernjim satima 9. februara, a policija je za njim tragala od prošlog ponedjeljka zbog ubistva Sauda Sultanića u Podorašcu kod Konjica.

Gačić je prije ovih ubistava počinio još dva; 1998. godine je ubio Ismeta Gunića, a 2002. i svoju majku.