Šokirana majka na YouTubeu pronašla video koji djeci objašnjava kako da - prerežu vene Istaknuto

Autor  Feb 27, 2019

Youtube Kids bi trebao biti kanal sa sadržajem isključivo za djecu, no čini se da je stvarnost daleko od toga, objavio je Novi list.

Pedijatrica i majka s Floride, Hess, podijelila je svoje jezivo otkriće s Youtube Kids kanala. Naišla je na muškarca koji u videu uči gledatelje kako pravilno prerezati zapešće i počiniti samoubojstvo. Mama je pokušavala smiriti svog sina kojem je krvario nos, pa mu je pustila "crtić", ali nakon minutu videa, u eteru se pojavio čovjek koji oponaša rezanje zapešća uz riječi: "Sjetite se djeco, poprečno za pažnju, uzdužno za rezultate. Završi to", prenosi Yahoo.

Muškarac je kasnije identificiran kao popularna internetska osoba, Filthy Frank koja ima više od 6 milijuna pratitelja na Youtube. Majka je ubrzo krenula u misiju pronalaska i identificiranja neprikladnih poruka u videima, koji ciljaju djecu. Nažalost, našla ih je previše. Ne samo da je video o samoubojstvu podjeljen u drugim videima, već je pronašla i videe koji bilježe trgovinu ljudima, pucnjave u školama i seksualno iskorištavanje.
"Radimo na tome da osiguramo da su video sadržaji primjereni obiteljima i djeci i vrlo ozbiljno shvaćamo povratne komentare. Cijenimo ljude koji nam ukazuju na problematične sadržaje. Označeni videi se pregledavaju ručno 24 sata na dan, sedam dana u tjednu. Svaki video kojemu nije mjesto na aplikaciji se miče. Ulažemo i u nove kontrole za roditelje, uključujući i mogućnost da roditelji sami odabiru videe i kanale za djecu, u aplikaciji. Radimo na konstantnom poboljšanju naših sistema i prepoznajemo potrebu za još većim poslom", stoji u izjavi koju prenosi Yahoo.

Atrakcija

 

  1. Najnovije

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31