×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 45

10 miliona eura: Najskuplje prodata vila u Crnoj Gori nalazi se u Tivtu Istaknuto

Autor  Mar 03, 2019

Najskuplje prodata vila u Crnoj Gori u posljednjih nekoliko godina nalazi se u tivatskoj opštini i prodata je za deset miliona evra, saopštio je izvršni direktor uticajnog portala za luksuzne nekretnine Niko Laković.

On je naveo da se pojedine vile i luksuzni stanovi u Crnoj Gori prodaju po cijenama koje su veće nego i u mnogo razvijenijim turističkim destinacijama.

Iz kompanije Luštica development, koja gazduje turističkim naseljem Luštica Bay, su saopštili da je prošla godina bila veoma uspješna što se tiče prodaje stanova i kuća, usljed čega su u ovoj godini cijene preostalog limitiranog broja nekretnina u ovom naselju u porastu.

– Tržište nekretnina u Cmoj Gori u posljednjih par godina ima uzlazni trend, i atmosfera je prilično dobra. Luksuzni sektor nekretnina funkcioniše uglavnom zahvaljujući naseljima Porto Montenegro, Luštica Bej, gdje se proda većina luksuznih jedinica na tržištu, po cijenama na kojima bi sigurno pozavidjele i mnogo razvijenije turističke destinacije. Ono što stoji kao stalna potražnja su urbanizovani placevi i vile uz more koje nemaju previše dodira sa komšijama, što je opet na ovako limitiranom prostoru uz obalu vrlo teško i naći i izgraditi – kazao je Laković za Pobjedu.

Prema njegovim riječima, prosječne cijene vila u luksuznim naseljima se kreću od 6.000 do 7.000 evra po kvadratu, a pojedinačne vile na obali mora se nude od 5.000 evra po kvadratu, pa sve do 10.000 evra za neke posebne primjerke, kao što su palate u Dobroti, Ljutoj, Perastu.
– Najskuplja vila na tržištu je palata iz 17. vijeka, detaljno renovirana, izuzetan primjer građevinskog naslijeđa Boke. Ona ima 1.500 kvadrata, odlikuje je filigranski rad i arhitektonsko umijeće, a nudimo je isključivo odabranim klijentima koje zanima trofejna nekretnina – istakao je Laković.

Najskuplje prodati stan u turističkom naselju Luštica Bay je penthaus koji je prodat za 1,27 miliona evra rekli su predstavnici Luštice divelopment.

Iz budvanskih agencija za nekretnine su naveli da se cijene luksuznih stanova na području ove opštine kreću od 3.000 do 5.000 evra po kvadratu, zavisno od toga da li imaju pogled na more, prenio je SEEbiz.

Iz podgorickih agencija za nekretnine su naveli da se ekstra luksuzni stanovi u glavnom gradu prodaju po ceni od 2.000 do 2.500 evra po kvadratu.

Atrakcija